swix rullahiihto550 90

Hiihdon MM-joukkue julki maanantaina

Jussi Piirainen lehdistötilaisuudessa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Jussi Piirainen lehdistötilaisuudessa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Suomen hiihtojoukkue Val di Fiemmen MM-kisoihin on määrä julkaista maanantaina. Valmennusjohto esittää valittavat urheilijat Suomen Maastohiihto ry:n hallitukselle, joka tekee lopullisen päätöksen.

Faktat:
–Pääpaino valinnoissa on maailmancupilla ja muilla kansainvälisillä näytöillä.
–SM-Jämin roolia alleviivaa se, että kolmesta maajoukkuevalmentajasta paikalla on vain Jussi Piirainen. Päävalmentaja Magnar Dalen pitää hiihtojohdon luvalla viikonlopun lomaa, koska on ollut reissussa joulusta lähtien. Dalen lomailee Italiassa maratonhiihto Marcialongaa seuraten. Myös sprinttivalmentaja Niclas Grön on pois Jämiltä.
–SM-kisat tarjoavat silti mahdollisuuden lisänäyttöihin, etenkin mieshiihtäjille. Toistaiseksi normaalimatkoilla vain Matti Heikkinen ja Lari Lehtonen ovat hiihtäneet maailmancupin pisteille, sprintissä cupin finaaliin on hiihtänyt vain Kalle Lassila (6:s Rukalla) ja välieriin Anssi Pentsinen (9:s Quebecissä ja 11:s Liberecissä).
–Suomella on jokaiselle Val di Fiemmen MM-matkalle neljä paikkaa, ja lisäksi miesten 15 kilometrillä Heikkisellä on hallitsevana mestarina henkilökohtainen paikka. Piiraisen mukaan on mahdollista, ettei kaikilla matkoilla ole neljää suomalaista, jos taso ei riitä.

 

(STT)

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit