KU Swix Pro 22 550x90px

Hiihdon olympiavoittaja sai aivoverenvuodon

Öystein Pettersen Aki Tuovisen haastattelussa Ylläs-Levissä 2019. Kuva: NordicFocus

Öystein Pettersen Aki Tuovisen haastattelussa Ylläs-Levissä 2019. Kuva: NordicFocus

Parisprintin olympiakullan yhdessä Petter Northugin kanssa voittanut Öystein Pettersen sai viime viikon torstaina aivoverenvuodon kesken pyörälenkin. Pettersen kotiutui eilen sairaalasta ja vaikuttaa toipuvan täysin.

Pettersen on kertonut tapauksesta Gode Dager -podcastissä. Hän oli ensin luullut kärsivänsä heikosta verensokerista ja etsinyt kauppaa tai kahvilaa saadakseen energiaa. Pian oireet pahenivat ja hänelle iski päänsärky, jollaista ei ollut ennen kokenut. Sen jälkeen alkoi oksentelu.

– Se oli tuskallista. Kun sain valoa silmiini, oksensin. Jos puhuin, oksensin. Jos liikuin, oksensin, hän kertoo Langrenn.comin mukaan.

Pettersen soitti lääkärikaverilleen, joka tuli paikalle ja ajoi hänet Lillehammerin sairaalaan. Sieltä Pettersen lennätettiin helikopterilla Oslon keskuskussairaalaan.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Pettersen toipuu aivoverenvuodosta kokonaan eikä pysyviä vaurioita on ongelmia syntynyt.

Sprintterinä maailmancupissa pärjännyt Pettersen vaihtoi aikanaan pitkille matkoille. Hänen piti lopettaa uransa keväällä 2019 Ylläs-Levin kakkossijaan, mutta mies on hiihtänyt pitkiä matkoja senkin jälkeen ja hänet saatetaan nähdä kilpailuissa ensitalvenakin norjalaien Team Coopin väreissä.

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit