swix rullahiihto550 90

Hiihdon SM-viestien ennakkokatsaus

hml_intro250311Tuleva viikonloppu on hiihdon osalta yksi kauden kohokohdista kansallisella tasolla. Ensin on lauantaina Puijolla vuorossa SM-viestit ja sunnuntaina 50 km ja 30 km väliaikalähdöllä. Hevoskuuri tekee pientä etukäteisennakkoa SM-viestien suhteen.

hml250311Hämeenlinnan Ahervo, Lehtimäki ja Hakala lähtevät taistelemaan SM-mitalista. Tässä tytöt tyytyväisinä Vöyrin SM-hiihtojen jälkeen. Kuva: Hevoskuuri.fiTuleva viikonloppu on hiihdon osalta yksi kauden kohokohdista kansallisella tasolla. Ensin on lauantaina Puijolla vuorossa SM-viestit ja sunnuntaina 50 km ja 30 km väliaikalähdöllä. Hevoskuuri tekee pientä etukäteisennakkoa SM-viestien suhteen. SM-viestithän ovat olleet kautta vuosikymmenten järjestään todella mielenkiintoisia ja jännittäviä kilpailuja ja yksi SM-kisojen ehdottomista kohokohdista.

Hämeenlinna lähtee haastamaan naisissa

Naisten kilpailu voisi etukäteen ajateltuna olla tasaisempi ja jännittävämpi kuin miesten viesti. Naisissa on monta tasaista joukkuetta, joten mitaleista tulee varmasti kova kamppailu. Lappeen Riento ja Joutsan Pommi ovat ehkä suurimmat suosikit, mutta heti perässä tulevat ainakin Hämeenlinnan Hiihtoseura, Oulun Hiihtoseura, Vieremän Koitto ja Huhtasuon Hiihto 2000. Lappeen Riennolla on tasaisen kova joukkue ja Riikka Sarasoja kovimpana nimenä. Joutsa luottaa Aino-Kaisaan ja Maijaan ja kolmantena lenkkinä viestijoukkueessa nähtäneen tänä vuonna nuortensarjalainen Riikka-Liisa Räsänen.

Yksi mielenkiintoinen haastajajoukkue naisissa on varmasti Hämeenlinnan Hiihtoseura. Mitali oli jo viime vuonna lähellä, mutta ankkuri Maija Hakala kaatui lopussa ollen siinä vaiheessa tukevasti kolmannella sijalla. Tänä vuonna Hämeenlinna lähteekin nälkäisenä taistelemaan mitalista. Eikä mitali varmastikaan kaukana ole. Vöyrin SM-hiihdoissa kolmikko Laura Ahervo, Teija Lehtimäki ja Maija Hakala hiihtivät kaikki kymppisakkiin sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauran neljännet sijat palkittiin jopa MM-kisojen varanaisen paikalla. Hevoskuuri tavoitti Hämeenlinnan ankkurin Maija Hakalan aamukahvilta ja kyseli tunnelmat ennen kauden huipennusta.

- Kaikki on ok ja jokainen tyttö on terveenä. Mitalista lähdetään tosissaan taistelemaan ja se on tavoitteena. Viime vuonna se oli jo niin lähellä. Tosin kilpailusta tulee varmasti tiukka. Monta tasaista joukkuetta taistelee mitaleista, Lappeen Riento, Joutsa, Vieremä, Oulun Hiihtoseura jne., Maija luettelee.

- Kyllä minä sen meidän järjestyksen voin jo kertoa, kun samalla järjestyksellä mennään, millä on jo menty monta vuotta. Eli Laura aloittaa, Teija hiihtää toisen osuuden ja minä olen ankkuri. Laura on meistä selvästi paras perinteisen hiihtäjä, joten paras taktiikka on, että hän aloittaa. Kisa on ollut mielessä jo pitempäänkin ja hiukan jopa jännittääkin, mutta onneksi saa tänään sprintissä turhat paineet pois, Maija kertoo.

Miehissä Kouvola ja Vuokatti suurimmat suosikit

Miesten viestissä kaksi joukkuetta näyttäisi olevan etukäteen ajateltuna muita vahvempia, nimittäin Kouvolan Hiihtoseura ja Vuokatti Ski Team Kainuu. Hevoskuurin ja Kouvolan Hiihtoseuran Kari Varis uskoo vahvasti omiensa voittoon:

– Joo, kyllä siinä niin käy, että Kouvola vie. Vuokatilla on vain yksi maailmanluokan normimatkan hiihtäjä ja meillä on kaksi. Siinä se ero. Meidän järjestys on: Minä, Ville, Johannes ja Lalleri. Pronssista hiihtää Vantaa ja Kuusamo. Sitten tulee Oulu, Valkeakoski ja Imatra, veikkaa Karppa viestin lopputuloksia.

Hevoskuuri tavoitti myös Vuokatti Ski Team Kainuun managerin Hannu Koivusalon hiihtolenkin päätteeksi:

– Tosi herkullinen tilanne on. Vuokatti on nyt voittanut neljänä vuonna peräkkäin ja Kouvola on ollut kolmena vuonna toinen. Toki Kouvola lähtee ennakkosuosikkina tämän vuoden viestiin. Heillä on asettaa viestiin kolme Oslon MM-kisojen normaalimatkan hiihtäjää. Vuokatti on tänä vuonna haastajan asemassa, mutta tosissamme lähdemme taistelemaan. Jännä ja tosi tiukka ja mielenkiintoinen kilpailu on varmasti tulossa. Kyllä Kouvola ja Vuokatti ovat ennakkoon muita kovempia, arvioi Koivusalo viestin asetelmia.

– Viestijärjestystä en halua vielä tässä vaiheessa paljastaa, odotellaan rauhassa siihen klo 18 saakka. Mutta miehet ovat kunnossa ja ainakin tällä hetkellä terveydentilanne on kaikilla hyvä. Toki annamme siinä hiukan tasoitusta, että meidän miehistä kolme (Jylhä, Jauhojärvi ja Koutaniemi) hiihtää tänään sprintissä ja se on Jylhän kauden pääkilpailu SM-kisojen osalta. Mutta taistelemaan lähdemme, päättää Koivusalo.

Varsin mielenkiintoiset ja herkulliset SM-viestit ovat siis tulossa. Huomenna Puijolla selviää, kuinka näiden ennakkoveikkailujen käy.

- Tero Viljanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit