KU Swix Pro 550x90px

Hiihtäjä Jussi Simula lopettaa huippu-uransa

Jussi Simulan huipputason hiihdot on hiihdetty. Tässä hän suksii Jämi42 SKI:ssä. Kuva: Teemu Ojapalo / Bullseye Photography

Jussi Simulan huipputason hiihdot on hiihdetty. Tässä hän suksii Jämi42 SKI:ssä. Kuva: Teemu Ojapalo / Bullseye Photography

Panostusta riittää vielä Jämi Triplaan.

Jämsänkosken Ilveksen hiihtäjä Jussi Simulan huippusatsaus hiihdossa päättyy. Tammikuussa 30 vuotta täyttänyt hiihtäjä kertoo vapunaattona kestävyysurheilu.fi:lle, että päätökseen ei liittynyt suurta dramatiikkaa ja se oli monen asian summa.

-Päätös oli lopulta helppo tehdä. Eniten siihen ehkä vaikutti se, että motivaationi on siirtynyt hiljalleen muihin asioihin. Valmennushommat kiinnostavat enemmän kuin oma hiihto, Simula perustelee.

Simula tiesi kevään Rukan SM-hiihtojen jälkeen, että huippuhiihdot on hiihdetty, mutta hän kypsytteli asiaa vielä ennen kuin lopettamiseen liittyviä asioita lähdettiin järjestämään.

-Annoin itselleni lopullisen deadlinen huhtikuun loppuun, jos jokin yhtäkkinen into olisi vielä putkahtanut jostain. Ei putkahtanut, hän kertaa kevättä.

Paino pysyy samoissa lukemissa

Vaikka huippusatsaus on ohi, tullaan Eurasta kotoisin oleva mies näkemään laduilla vielä vastedeskin.

-Jos pääsen tulevaisuudessa valmennushommiin hiihdon puolella, saa ja joutuu niissä hommissa itsekin treenaamaan aika paljon. Vaikka tykkään ruoasta, tuskin lihoan kahtakymmentä kiloa, Simula heittää.

Numerolappukin voi päätyä rintaan, mutta kilpailut ja näkökulma voivat muuttua. Esimerkiksi kotimaiset ja ulkomaiset maratonhiihdot kiinnostavat

-Se on sitten eri asia, millä asenteella niitä hiihtoja hiihtää. Periaatteessa mitään suurta muutosta arkeen ei tule. Ainoa muutos on se, että jos jonain päivänä ei huvita käydä lenkillä, en mene lenkille, Simula kertoo.

Juniorivuosina Jussi Simula oli ikäluokkansa kovimpia suunnistajia ja hiihtosuunnistuksessa hän saavutti nuorten MM-kilpailuissa lukuisia mitaleita. Jukolan viestissä Simula on tehnyt aika ajoin erittäin kovia juoksuja Hiisirastin väreissä. Panostus huipputasolla kaikissa lajeissa kuitenkin loppuvat, paitsi yhdessä.

-Jämi42-hiihdosta sain sen verran hyvän ajan, että panostan Jämin Triplaan. Kesän ohjelmassa on siis jonkin verran pyöräilyä ja juoksua, Simula paljastaa.

Jämi147 Craft Tripla on kilpasarja, jossa voittajaksi kruunataan Jämi42-SKI:stä, Jämi84-MTB:stä sekä Jämi21 XC Runista pienimmän yhteisajan saanut karpaasi.

-Juho-Veikko Hytönen

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit