KU Swix Pro 550x90px

Hiihtojoukkueen kuopus Nissinen toipui alkukauden väsymyksestä

Vilma Nissinen Salpausselän yhdistelmähiihdossa. Kuva: NordicFocus

Vilma Nissinen Salpausselän yhdistelmähiihdossa. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon MM-joukkueen kuopus Vilma Nissinen uskoo olevansa kauden parhaassa kunnossaan, kun hän starttaa lauantaina uransa ensimmäiselle aikuisten arvokisojen hiihtomatkalle. Tie Oberstdorfiin oli kuitenkin odotettua kuoppaisempi, sillä Niskanen harjoitteli itsensä kesällä ja alkusyksyllä väsyksiin.

–  Harjoittelin vähän riskilläkin. Se kostautui alkukauteen, ja jouduin ottamaan kisataukoa ja lepäämään. Joulu–tammikuussa oli epävarma fiilis omasta kunnosta, Nissinen kertoi etäyhteyksin Saksasta ja vakuutti, että asiat ovat alkukautta selvästi paremmin.

Nissinen ennakoi kahden hiihtotavan 7,5+7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailua rankaksi rupeamaksi, jossa suksienvaihdon jälkeen siirtyminen vapaalle hiihtotavalle on hänen kipukohtansa. Salpausselän maailmancupissa hän oli vastaavassa kilpailussa 31:s.

Seurakaverin esimerkki innosti

Nissinen, 23, sai torstain sprintistä intoa omaankin tekemiseensä, kun Vuokatti Ski Team Kainuun seurakaveri Katri Lylynperä hiihti sprintissä kahdeksanneksi, uransa parhaaseen arvokisasijoitukseen.

–  Olemme tehneet Katrin kanssa paljon yhdessä hommia. Tuli itsellekin hyvä fiilis, on kiva lähteä huomenna hiihtämään, Nissinen kertoi.

Koronavirussäännöt tuovat oman mausteensa MM-kisoihin, mutta Nissinen ei koe suurta eroa tavallisiin maailmancupin kilpailuihin, paitsi, että joukkueessa on enemmän jäseniä. Koronatestit tehdään joka toinen päivä, ja kuljetukset ja ruokailut on tarkasti järjestetty.

– Tätä on eletty jo vuosi. Alkaa olla arkipäivää, että maskit ovat naamalla.

–  Toki olisi hienoa, että olisi yleisöä. Toivottavasti pääsen tulevina vuosina sellaisiinkin arvokisoihin, joissa on yleisöä paikalla, Nissinen sanoi.

Lue myös: Yhdistelmähiihto Nissisen ensimmäisen aikuisten arvokisastartti

STT/Kaija Yliniemi

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit