swix rullahiihto550 90

Hiihtoliiton liittovaltuuston puheenjohtaja Heikki Hämäläinen menehtyi äkillisesti

Vahva hiihtovaikuttaja Heikki Hämäläinen on menehtynyt äkillisesti. Kuva: Suomen Hiihtoliitto

Vahva hiihtovaikuttaja Heikki Hämäläinen on menehtynyt äkillisesti. Kuva: Suomen Hiihtoliitto

Suomen Hiihtoliitto tiedottaa tänään pitkäaikaisen hiihtovaikuttaja kauppaneuvos Heikki Hämäläisen menehtyneen äkillisesti lauantaina 7. elokuuta. Yle uutisoi asiasta aiemmin sunnuntaina.

Heikki Hämäläinen nousi Hiihtoliiton liittovaltuuston jäseneksi liittokokouksessa lokakuussa vuonna 2012 ja ensimmäisen kahden vuoden valtuustokauden jälkeen hänet valittiin valtuuston puheenjohtajaksi syksyllä 2014. Hämäläinen jatkoi pidettynä puheenjohtajana menehtymiseensä saakka.

Vahvat verkostot hiihtopiireissä omannut Hämäläinen toimi Hiihtoliiton vaalivaliokunnan puheenjohtajana valmistellen monia luottamushenkilövalintoja.

– Hämäläinen esitti kehittäviä ajatuksiaan ja loi tsemppihenkeä myös johtokunnan ja lajien johtoryhmien kokouksissa. Kansallisen toiminnan kehittäminen ja nuorten urheilijoiden polku olivat erityisen lähellä Hämäläisen sydäntä. Korona-aikana hän kantoi syvästi huolta nuorten pysymisestä hiihtolajeissa, kuvataanHiihtoliiton tiedotteesa.

Hämäläinen teki yli 30-vuotisen uran S-ryhmän palveluksessa ja oli menehtymishetkellään Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja.

– Tieto Heikin poismenosta oli pysäyttävä ja järkyttävä. Sitä ei haluaisi todeksi uskoa. Heikki oli laaja-alainen ja aikaansaava toiminnan mies niin työelämässä kuin monissa luottamustehtävissäänkin. Hän oli kuunteleva ja mukaansatempaavan positiivinen ihminen, joka teki paljon työtä hiihtourheilun hyväksi sekä valtakunnan- että oman rakkaan maakuntansa tasolla. Suomen Hiihtoliitto henkilöstöineen ottaa syvästi osaa Heikin läheisten suruun ja toivotamme heille voimia surutyöhön. Jäämme kaipaamaan Heikkiä ja kunnioitamme suuresti hänen valoisaa muistoaan, sanoo Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi Hiihtoliiton tiedotteessa.

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit