swix rullahiihto550 90

Hokkanen, Heiskanen ja Korva vauhdissa Pyhätunturin polkujuoksussa

Heli Heiskanen juoksi Tunturikympin ylivoimaiseen voittoon Pyhällä. Kuva: NUTS / Rami Valonen

Heli Heiskanen juoksi Tunturikympin ylivoimaiseen voittoon Pyhällä. Kuva: NUTS / Rami Valonen

NUTS Pyhä polkujuostiin viikonloppuna Pyhätunturin maastoissa. Mukana nähtiin myös hiihtäjiä.

Heli Heiskanen otti naisten 10 kilometrin Tunturikympillä ylivoimaisen voiton. Heiskanen käytti reittiin aikaa 56:14. Kisan toinen Iida-Maria Kilpeläinen ja kolmonen Hanna Rantala jäivät Heiskaselle yli 20 minuuttia. Naisten tunturikympillä osallistujia oli 69.

Naisten 21 kilometriä pitkällä Tunturipuolikkaalle starttasi peräti 200 juoksijaa. Voittoon juoksi selvällä erolla Kainuun Hiihtoseuran Heini Hokkanen. Toiseksi sijoittunut Pirjo Saukko jäi Hokkaselle noin kuusi minuuttia ja kolmanneksi sijoittunut Greta Sariola noin yhdeksän minuuttia.

Naisten Tunturipuolikkaalla nähtiin myös mielenkiintoinen ”comeback,” kun Anita Korva sijoittui yhdeksänneksi. Korvan viimeisin startti hiihtokilpailuissa on FIS:n tietokannan mukaan vuoden 2020 nuorten MM-hiihdoista. Viime talvena Korvaa ei nähty kilpailuissa kertaakaan.

Korva jäi Hokkaselle 23 minuuttia, mutta jo numerolapun rintaan virittämisen voitaneen tulkita positiiviseksi merkiksi ja lisää toivoa, että Suomen hiihdon lupauksiin kuuluva Korva nähdään talven tullen hyvässä kunnossa kilpaladuilla.

Tulokset kisasivuilla:
https://nutspyha.fi/fi/

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit