KU Swix Pro 550x90px

HS: Niskasen suksihuoltaja Venäläinen siirtyy sivuun

Pitkään Iivo Niskasen henkilökohtaisena suksihuoltajana toiminut Mika Venäläinen siirtyy sivuun. Kuva: NordicFocus

Pitkään Iivo Niskasen henkilökohtaisena suksihuoltajana toiminut Mika Venäläinen siirtyy sivuun. Kuva: NordicFocus

Helsingin Sanomat uutisoi pitkään Iivo Niskanen henkilökohtaisena suksihuoltajana toimineen Mika Venäläisen jättäytyvän sivuun maajoukkuehuollosta.

Kaudesta 2014-2015 Niskasen suksihuollon takuumiehenä toiminut Venäläinen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa syiksi muun muassa työn raskauden, paineet, epäonnistumisen pelon sekä osin myös taloudellisen puolen.

Iivo Niskasen on nähty ja kuultu antavan välillä kovasanaista palautetta suksihuollosta. Venäläinen sanoo, että työhön kuuluu kyky ottaa vastaan palautetta. Venäläinen näkee, että suksihuoltajan tärkein tehtävä on auttaa urheilijaa menestymään.

–Nyt tuntui kokonaisuutena, että olin menestyksen esteenä, sanoo Venäläinen HS:lle.

Pitkän uran maajoukkuekuvioissa tehnyt Venäläinen on kokenut henkilökohtaisena suksihuoltajana Niskasen voitot ja nähnyt läheltä myös monia muita Suomen hiihdon kunnian hetkiä Mika Myllyllästä alkaen.

– Totta kai niitä menestyksen hetkiä on mukava muistella. Onnen kyyneleitä on vuodatettu ja myös surun kyyneleitä ja kaikkea siltä väliltä. On ollut hienoa toimia hienojen urheilijoiden kanssa. Olen saanut tosi paljon tältä hommalta, eikä sitä kaikkea pysty edes sanoin kuvaamaan, sanoo Venäläinen.

Maajoukkue huoltoryhmä on toistaiseksi auki. Aiemmin Ilta-Sanomat uutisoi huoltopäällikkö Aki Hukan jättäytyvän pois tehtävästään. Huhujen mukaan Saksan huoltoporukassa pitkään toiminut Heikki Alakärppä saatetaan nähdä tulevana talvena Suomen takki päällä.

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit