swix rullahiihto550 90

Huominen Orsa2Levi podcast esittelee Hanna Falkin - sprinttihiihtäjän, joka siirtyi pitkän matkan hiihtoon

Huomenna Visma Ski Classicsin Orsa2Levi podcast tuo estradille ruotsalaisen Hanna Falkin, Lager 157 Ski Team. Tällä entisellä Ruotsin sprinttimaajoukkueen jäsenellä oli vaikea kausi selkävaivojensa kanssa. Pikkuhiljaa, hän päätti jättää maailmancupin ja arvokisat taakseen ja astua tuntemattomalle areenalle. Pitkän matkan hiihto ei välttämättä ole ollut hänen vahvuutensa, mutta hän on valmis kohtaamaan kärkihiihtäjät Visma Ski Classicsissa, kun uusi kausi alkaa Ruotsin Orsassa.

- Ei tietenkään ole hyvä asia, että on selkävaivoja, kun tasatyöntöön pitää keskittyä. Olen puhunut monien luotettavien ihmisten kanssa ja myös joidenkin lääkäreiden kanssa. En tietenkään halua vakavia selkävammoja tulevaisuudessa, mutta olen käynyt leikkauksessa ja selkäni on nyt kunnossa. Suurempi ongelma on kehittää tarvittavat lihakset tasatyöntöä varten, Hanna kertoo podcastissä.

Hannalla on loistavat joukkuekaverit, jotka auttavat häntä paljon ja kertovat hänelle Visma Ski Classicsista kaiken mahdollisen.

- Kysyn heiltä paljon kysymyksiä ja he yrittävät vastata. Jotkut asiat täytyy vain kokea itse. Heillä on paljon vuosia takana, mutta haluan myös muodostaa omat mielipiteeni tietyistä asioista. Minun on opittava monia asioita matkustamisesta, harjoittelusta ja tekniikasta. Pidän tiimistäni, koska he keskittyvät täysin lajiin ja urheilijoihinsa. Tiedän, että minulla on vielä paljon opittavaa, mutta se inspiroi minua.

Hannan harjoittelu on muuttunut aika paljon, sillä hän ei tee kahta treeniä päivässä kuten aiemmin, kun hän treenasi maailmancupia ja arvokisoja varten.

- Totutan itseäni nyt pidempiin treeneihin kerran päivässä, mitä en tehnyt aikaisemmin. Ensimmäinen harjoitusleiri oli minulle eräänlainen silmien avaaja, mutta mikään ei ole varsinaisesti yllättänyt minua. Tiesin, että pitkän matkan hiihtäjät ja joukkueeni harjoittelevat kovaa ja laji on haastava. Tähän asti minulla on ollut hauskaa!

Hanna paljastaa lisää harjoittelustaan, urastaan, tulevaisuuden suunnitelmistaan sekä elämässä että hiihdossa sekä persoonallisuuspiirteistään Teemu Virtasen isännöimässä huomisessa Orsa2Levi-jaksossa. Haastattelun voi kuunnella kaikilla mahdollisilla podcast-alustoilla ja myös Visma Ski Classicsin sivuilla.

Teksti Kestävyysurheilun toimitus

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit