swix rullahiihto550 90

Hyväriseltä jälleen vahva loppu, Hakola hiihti puolitoista kilometriä yhdellä sauvalla

Ristomatti Hakola putosi pois ryhmästä sauvarikon takia. Kuva: NordicFocus

Ristomatti Hakola putosi pois ryhmästä sauvarikon takia. Kuva: NordicFocus

Hyvärinen toivoisi pääsevänsä parempiin asemiin ennen loppuratkaisuja.

Suomalaismiehet jäivät kauas kärjestä maastohiihdon maailmancup-kauden päätöskisassa Sveitsin Engadinissa. Iivo Niskanen hiihti 50 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajossa parhaana suomalaisena sijalle 22.

Kauden huipennuksen voitti Norjan Simen Hegstad Krüger ennen maanmiestään Hans Christer Holundia ja Ruotsin Jens Burmania.

Niskanen jäi voittajasta reilut puolitoista minuuttia.

Perttu Hyvärinen tuli maaliin vajaat kymmenen sekuntia Niskasen jälkeen ja oli 24:s.

–  Aika lailla sellaista, mitä minulta on totuttu näkemään. Melko vahvaa loppua, mutta sitäkin huonompaa alkua. Vähän paremmissa asemissa voisi olla, ennen kuin loppuratkaisuja lähdetään tekemään. Viimeinen vitonen oli rohkeaa ja hyvää hiihtoa. Ihan kiva oli taputella maailmancup loppuun, mutta toivoin että olisi tullut parempia sijoituksia. Ei mitään katastrofia, joten ihan ollaan pelissä mukana, Hyvärinen summasi Hiihtoliiton äänitallenteella.

Ristomatti Hakola saapui maaliin sijalla 36 ja Lauri Lepistö viimeisten joukossa sijalla 71.

–  Alkuun reilu tunti täysillä ja sitten alamäessä tipuin letkasta. Jäätiin ruotsalaisen kanssa kahdestaan ja meni kovassa vastatuulessa hiihtelyksi. Sitten lopussa tuli taas letka takaa niin sai vähän kilvanhiihtoa siihen, Lepistö summasi.

Hakola kärsi sauvarikon, mikä pilasi hänen kilpailunsa. Hän lähti kilpailuun sijalta 18, pykälän ennen Hyväristä.

–  Alussa tuli iso ryhmä ja liu'uttelin eteenpäin pikku hiljaa. Kaksitoista kilometriä ennen maalia katkesi sauva, ja putosin ryhmästä. Hiihdin varmaan puolitoista kilometriä ilman toista sauvaa ja tulin yksikseni maaliin, pettynyt Hakola sanoi.

Tshervotkin hajotti letkaa

Aleksandr Bolshunov lähti kilpailuun kärkipaikalta parinkymmenen sekunnin erolla seuraaviin urheilijoihin, mutta venäläisen kaula kurottiin erittäin nopeasti umpeen. Kisan alkupuolta sävytti säyseä vauhti, ja hiihtäjäletka venyi yli 50 miehen mittaiseksi.

Lopulta Venäjän Aleksei Tshervotkin hajotti letkaa irtiotollaan noin 30 kilometrin kohdalla, eivätkä Niskanen ja Hyvärinen pysyneet pääjoukossa. Pääryhmä ajoi venäläisen kiinni reilut kymmenen kilometriä myöhemmin, ja päätöskympillä kärkisijoituksista taisteli vajaat 20 miestä.

Johannes Hösflot Kläbo ja Pål Golberg täydensivät norjalaispanoksen sijoilla neljä ja viisi. Maailmancupin kokonaiskilpailun ylivoimaisesti voittanut Bolshunov pudotettiin lopulta kuudenneksi.

Kauden pitkät päätösmatkat rikkoivat perinteistä maailmancup-kisojen reseptiä, sillä miesten 50 kilometriä ja naisten 30 kilometriä hiihdettiin yhtenä pitkänä etappina.

-STT/Paavali Pastila, Petteri Ikonen

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit