swix rullahiihto550 90

I fäders spår för framtids segrar

brink050311_introTehdäänpä hieman katsausta Vasaloppetin ennakkosuosikkeihin. Luvassa on kenties kaikkien aikojen kamppailu voitosta, usean miehen ilmoittautuessa mukaan voittokamppailuun.

brink050311Vuoden 2010 voittaja Jörgen Brink. Kuva: WorldloppetTehdäänpä hieman katsausta Vasaloppetin ennakkosuosikkeihin. Luvassa on kenties kaikkien aikojen kamppailu voitosta, usean miehen ilmoittautuessa mukaan voittokamppailuun.

 

Jörgen Brink
Jörgen Brink voitti viime vuoden kisan kukistaen hurjassa loppukiri kamppailussa Daniel Tynellin viimeisillä metreillä ja kuuluu ilman muuta suosikkeihin tänäkin vuonna.

Oskar Svärd
Oskar Svärd teki kovan ja onnistunen harjoitusjakson König Ludvig Laufin jälkeen. Tuo jakso onnistui hyvin ja mies vaikutti Hevoskuurin haastattelussa luottavaiselta. Kolmikertainen Vasaloppetin voittaja viimeisteli kuntoon Finlandiassa, ojssa hän kukisti loppukirissä Stanislav Rezacin.

Stanislav Rezak
Rezak on Tshekin lahja maratonhiihdoille. Mies on tehnyt tasaista jälkeä vuodesta toiseen. Viime vuonna mies oli puolessa välissä karussa, moni odotti sippausta, mutta mies oli mukana vielä neljän miehen loppukiri kamppailussa ottaen kolmannen sijan. Rezak oli mukana Finlandia-hiihdossa ja pisti Oskar Svärdin ahtaalle.

Thomas Alsgaard
Thomas Alsgaard on panostunut tänä vuonna lujasti Vasaloppettiin. 39-vuotias yksi kaikkien aikojen hiihtäjistä kohahdutti Norjan mestaruuskisoissa ottaen pronssia MM-mitalistien Martin Jonsrud Sunbyn ja Eldar Rönningin takana. Rata oli tuolloin tasatyöntöpainotteinen. Joko Alsgaard tänä vuonna nähdään voittotaistelussa?

Jörgen Aukland
Norjalainen Jörgen Aukland voitti Vasaloppetin vuonna 2008 ja takataskusta löytyy myös kaksi Marcialongan voittoa.

Anders Aukland
Anders Aukland on viestin olympiavoittaja vuodelta 2002. Meriitteinä on myös Viestin MM-kulta sekä kaski henkilökohtaista arvokisa hopeaa. Anders voitti Vasaloppetin vuonna 2004.

Daniel Tynell
Daniel Tynell voitti Vasaloppetin vuonna 2009. Tuolloin mies yritti kisan loppupuolella useamman kerran irti ja lopulta onnistui. Tämä karhumaisen olemuksen omaava hiihtäjä kertoo edellisviikkojen harjoittelun sujuneen niin kuin pitääkin ja mies odottaa innolla kilpailua.

Jerry Ahrlin
Ahrlin on ollut tänä vuonna hurjassa kunnossa. Mies voitti tammikuussa Marcialongan ja helmikuussa Tartu Maratonin. Nähtäväksi jää onko kunto yhtä timanttia vielä kauden päätavoitteen koittaessa.

Kuumien nimien lista ei suinkaan lopu tähän. Olympiavoittaja Björn Lind, moninkertainen MM-mitalisti Mathias Fredriksson sekä italialaset Marco Cattaneo ja Fabio Santus saattavat myös pistää lusikkansa voittotaisteluun.

Tämän hetkisen tiedon mukaan kisa on nähtävissä suorana netissä ainakin Ski Classicsin sivustolla.

Ohessa englanninkielinen kooste viime vuoden kisasta.

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit