swix rullahiihto550 90

Iivo Niskanen ennakoi sunnuntain takaa-ajosta massahiihtoa

Iivo Niskanen hiihti seitsemänneksi lauantaina. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen hiihti seitsemänneksi lauantaina. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen hiihti seitsemänneksi maailmancupin miesten 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa Sveitsin Engadinissa. Niskanen oli perinteisen hiihtotavan kilpailussa pääryhmän mukana, mutta jäi lopulta palkintosijasta vajaat kymmenen sekuntia.

Niskasen kauden paras sijoitus on edelleen viides sija, jonka hän hankki 15 kilometrin väliaikalähdössä marraskuun lopulla Rukalla.

Venäjän Aleksandr Bolshunov ratkaisi kilpailun voiton irtiotollaan reilut neljä kilometriä ennen maalia. Bolshunov ylitti maaliviivan 18 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen kilpakumppaniinsa, Norjan Johannes Hösflot Kläboon.

Venäläisen voittomarginaalia voi pitää ylivoimaisena, sillä Engadinin rataprofiili on todella helppo. Bolshunov on jo aiemmin varmistanut maailmancupin suvereenin voiton.

–  Mielenkiintoinen kisa, tosi kovavauhtinen, ja tuuli aika paljon. Yllättävän paljon porukka rakoili, Niskanen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

–  Korkeus tuntui. Pitkästä aikaa, yhtäkkiä tullaan 1  800 metriin, niin kyllä eri lailla tuntuu helppokin maasto.

Suomen Ristomatti Hakola oli 18:s ja Perttu Hyvärinen 19:s. Kaksikko tuli yhtä matkaa maaliin jääden Bolshunovista 53 sekuntia.

Miehet päättävät maailmancupin sunnuntaina 50 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailuun, johon lähdetään lauantain kisan tuloksilla. Niskasen ero kärkimies Bolshunoviin on 27,4 sekuntia.

–  Huomisesta tulee ihan mielenkiintoinen, on vissiin aika kylmää ja lumisadetta paljon. Alamäkivoittoinen pätkä, niin tulee varmasti massahiihto.

-STT/Paavali Pastila

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit