swix rullahiihto550 90

Iivo Niskanen odotettuun voittoon Rukalla – Petteri Koiviston karkumatka kesti 13 kilometriä

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Iivo Niskanen vei nimiinsä Suomen Cupin kauden päätöskilpailun Rukalla lauantaina.

Kilpailun ensi kilometrejä sävytti Puijon Hiihtoseuran tulppa: nuori Petteri Koivisto lähti irtiottoon, eikä takaa-ajoryhmän kärjessä hiihtäneillä Perttu Hyvärisellä ja Iivo Niskasella ollut kiirettä.

Kapealla ladulla vain IF Minkenin Johannes Vuorela ja Pohti Ski TeaminJoni Mäki pääsivät tulpasta läpi muiden jäädessä Puijon Hiihtoseuran maajoukkuehiihtäjien taakse. Mäki ja Vuorela ajettiin kiinni, mutta Koivisto hiihti pitkään yli kahdenkymmenen sekunnin etumatkalla.

Koiviston johto kesti 13 kilometriä. Se päättyi, kun Niskanen kiihdytti tahtia. Johtoasema säilyi Puijolla maaliin asti, kun Niskanen ei ottanut muilta kyytiinsä ja tuuletti sangen ylivoimaista voittoa.

NiskanenIivoRuka20TouhoKuva: Touho Häkkinen

Myöhemmin Niskasen perään säntäsi Joni Mäki, joka sai jopa kavennettua eroa johtajaan. Voittajan haastajaksi Pohdin miehestä ei kuitenkaan ollut, mutta Mäki oli kisan kakkonen 20 sekuntia Niskasen perässä. Kakkossijan myötä Mäki vei myös Suomen Cupin miesten kokonaiskilpailun voiton kaudella 2020/2021

Kolmossijasta taisteli viisi miestä. Stadionin nousussa nähtiin perjantain toisinto kun Jämin Jänteen Ristomatti Hakola otti hurjan kirin ja hiihti kolmanneksi. Perttu Hyvärinen oli neljäs ja Vuokatti Ski Team Kainuun Juho Mikkonen viides. Upean soolohiihdon pitkään kärjessä tehnyt Petteri Koivisto tuli maaliin kuudentena ja Jämmin Jänteen Markus Vuorela oli seitsemäs.

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit