swix rullahiihto550 90

Imatralla hiihdetään viikonloppuna kilpaa – tässä kotimainen kausi pähkinänkuoressa

Imatralla hiihdetään tuleva viikonloppuna. Kuva: Arttu Muukkonen

Imatralla hiihdetään tuleva viikonloppuna. Kuva: Arttu Muukkonen

Kotimainen hiihdon kilpailukausi starttaa viikonloppuna Imatralta. Tässä lähes puoli vuotta kestävä hiihdon kilpailukausi pähkinänkuoressa.

Kansalliset

FIS Imatran Kylpylä Hiihdoissa hiihdetään tulevana viikonloppuna yleisessä sarjassa lauantaina 5/10 kilometriä perinteisellä ja sunnuntaina 10/15 kilometriä vapaalla. Mukana nähdään naisisssa muun muassa Hämeenlinnan Hiihtoseuran kaksikko Anni Kainulainen ja Maija Hakala. Miehissä sunnuntaina viivalla on Kari Varis.

Kilpailunjohtaja Kari Ahonen lupaa, että lämpöasteista huolimatta kilpailu hiihdetään hyvissä olosuhteissa.

– Latu oli hyvässä viikko sitten. Lunta laitettiin 80-100 senttimetriä. Vesisateen ja lämpöasteiden myötä, nyt on jouduttu paikkaushommiin. Paikkausta varten on 15 000 kuution kasa, joten ongelmia ei ole. kuutiota. Lumi on puhdasta, sanoo Ahonen.

Kilpailussa on käytössä 2,5 kilometrin kierros.

– Meillä lienee Suomen ensimmäinen homogoloitu ensilumen latu.

Ahonen arvelee, että korona on verotttanut jonkin verran osallistujia.

– Ihan hyvin osallistujia kuitenkin on koronatilanne huomioiden. Ihan hyvin kotimaiset hiihtäjät ovat löytäneet mukaan. Moni yleisen sarjan kilpailija hakee varmasti starttia ennen Suomen Cupia.

Viimeiset kilpailut Suomessa hiihdetään huhtikuun lopussa, lähes puoli vuotta Imatran kisojen jälkeen, kun Inarissa järjestetään kolmipäiväiset Inarin Kultapullokisat.

Suomen Cup

suomen cup viesti vuokatti thSuomen Cupin startti Vuokatissa viime vuonna. Kuva: Touho Häkkinen

Suomen Cup starttaa jo reilun viikon päästä Vuokatista. Marraskuussa hiihdetään vielä Taivalkoskellakin. Helmikuun alun SM-viikonloppu Pyhäjärvellä ja maaliskuun viimeisenä viikonloppuna hiihdettävät Ristijärven SM-kilpailut kuuluvat Suomen Cupiin.

Viimeiset Suomen Cupin osakilpailut hiihdetään huhtikuussa Rukalla.

Suomen Cupin koko ohjelman matkoineen löydät täältä.

Skandinavia Cup

Rovaniemi sai järjestettäväkseen Skandinavia Cupin avausviikonlopun joulukuun puolivälissä. Asiasta tarkemmin täällä.

Pitkän matkan hiihdot

kukastunri yllas levi osthKuva Kukastunturilta vuodelta 2018. Kuva: Magnus Östh

Kotimaan massahiihtokausi starttaa joulukuussa lumivarmoissa olosuhteissa järjestettävällä Kiilopää-hiihdolla. Tarkemmin tapahtuimasta Kiilopää-hiihdon kotisivuilla.

Yhtä varmoissa lumiolosuhteissa pitkien matkojen kausi myös päättyy, kun Ylläs-Levi hiihdetään Ylläsjärveltä Levin keskustaan 17. huhtikuuta. Tarkemmin matkoista ja reitistä Ylläs-Levin kotisivuillaotisivuilla.

Muuta

Tätä kirjoitettaessa nuorten MM-hiihtojen tilanne on vielä auki. Kiinnostuksensa kisajärjestelyihin ovat ilmoittaneet Lahti ja Vuokatti Puolan peruttua järjestelynsä. Asiasta tarkemmin täällä.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit