KU Swix Pro 22 550x90px

Imatralla syysloma on tänä vuonna hiihtoloma

Imatran ensilumenlatu avautuu 15.10.2021 Kuva: Imatra Base Camp

Imatran ensilumenlatu avautuu 15.10.2021 Kuva: Imatra Base Camp

(Kaupallinen yhteistyö – Imatra Base Camp Oy)

Imatran Ukonniemen ensilumenlatu avataan hiihtäjille 15. lokakuuta, jolloin hiihtämään pääsee 1,5 kilometrin mittaiselle kilpaladulle. Latu pitenee marraskuun alkuun mennessä ja hiihtämään pääsee ainakin vuoden loppuun saakka.

Hiihtokausi alkaa ensi syksynä aikaisemmin kuin koskaan: Imatralla Ukonniemen urheilukeskuksessa sijaitseva ensilumenlatu avataan Etelä-Suomen syysloman kynnyksellä 15. lokakuuta.

Tuolloin hiihtämään pääsee vähintään 1,5 kilometrin mittaiselle ladulle.

–Marraskuun alusta lähtien avoinna on 2,8 kilometriä kilpalatua. Sen ladun lupaamme pitää hiihtokunnossa vähintään tämän vuoden loppuun saakka. Heti kun säät sallivat, pidennämme ladun täyteen viiden kilometrin mittaan, myyntipäällikkö Jaakko Jäppinen Imatra Base Campista kertoo.

Imatra Base Camp huolehtii ladun myynnistä ja markkinoinnista ja Imatran kaupunki vastaa ladun rakentamisesta. Lisäksi Ukonniemen alueella on runsaasti yksityisiä toimijoita, joiden tarjoamien palveluiden avulla Imatralla voi urheilla, leireillä ja lomailla helposti ja vaivattomasti.

Helppo ja vaivaton leiripaikka

imatra ensilatu 2021 2Kanadan ampumahiihtomaajoukkue leireili Imatralla syksyllä 2020. Kuva: Imatra Base CAmp

Ukonniemen alueen palvelut ovat tulleet vuosien saatossa tutuksi Orimattilan Jymyn ampumahiihtovalmentaja Juha Rantalalle. Hän on tuonut omat urheilijansa harjoittelemaan Ukonniemeen usean vuoden ajan.

Alueen sijainti on sopiva, ajomatka kotoa Ukonniemeen ei ole liian pitkä ja järjestelyt ovat toimineet moitteettomasti.

–Kaikki tarvittava löytyy Ukonniemessä lähietäisyydeltä: majoitus, monipuoliset harjoituspaikat ja tekemistä vapaa-ajalle. Harjoittelu on vaihtelevaa ja kun kaikki on lähellä, siirtyminen majoituksesta harjoituksiin ei vie aikaa.

Leirien järjestäminen on ollut helppoa, sillä liikuntapaikkojen varaukset, majoitusvaihtoehtojen tarjoukset ja kaikki tarvittavat oheispalvelu voi varata keskitetysti Imatra Base Campin kautta.

–Useasti ensimmäistä kertaa Imatralle leirille tuleville tehdään tarvekartoitus. On monen tyyppistä majoitusta ja monenlaista oheispalvelua. Näistä keskustellaan ja kasataan sopiva kokonaisuus, Jäppinen kertoo.

Imatra Base Campin palvelut ovat maksuttomia.

Lunta on säilössä ennätysmäärä

Ensilumenlatu on avattu Imatran Ukonniemeen jo monena syksynä.  Vuosien kuluessa reittiä on parannettu ja ongelmallisia kohtia korjattu ja muutettu.

–Herkästi sulavia paikkoja on parannettu. Ladun varrelta on myös kaadettu lehtipuita, etteivät puista tippuvat lehdet tukkisi latua ja hidastaisi hiihtäjien menoa, Jäppinen kertoo.

Ensi syksyn varalle lunta on säilötty ennätysmäärä: 75 000 kuutiota. Määrä on puolet enemmän kuin viime vuonna.

–Lumimäärä varmistaa sen, että pystymme avaamaan ladun lokakuussa ja pitämään vähintään 2,8 kilometrin kilpalenkin avoinna vuoden loppuun saakka.

Lue lisää ja varaa paikkasi:
Ensilumenlatu | Kansallisihme

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit