swix rullahiihto550 90

Ismo Hämäläinen Aino-Kaisa Saarisen valmentajaksi

saarinen080811_introAino-Kaisa Saarinen on aloittanut yhteistyön Ismo Hämäläisen kanssa.saarinen080811Aino-Kaisa saarinen Vuokatin Aateli Racessa. Kuva:Hevoskuuri.fiAino-Kaisa Saarinen on aloittanut yhteistyön valmentaja Ismo Hämäläisen kanssa. Yhteistyö toteutetaan Lappidoc AG:n kautta. Saarinen valmentautui viime kauteen ilman henkilökohtaista valmentajaa mentoreiden tuella, mutta koki keväällä haluavansa jälleen henkilökohtaisen valmentajan.

- Halusin toisen vastuunkantajan, vaikka toki vaikutan yhä omiin harjoituksiini paljon. Kävin keväällä ja kesällä keskusteluja useamman henkilön kanssa. Ismon kanssa pääsimme sitten yhteistyöhön. Tunnen hänet hyvin ja tiedän toimintatavat. Hyvää on myös, että hän asuu Heinolassa, joten pystymme näkemään suht usein, vaikka hän ei leireillä ja kisoissa juuri mukana olekaan, Saarinen sanoo.

Hämäläinen on Saariselle tuttu vuosilta 2002-2006, jolloin hän toimi naisten maajoukkueen valmentajana. Sen jälkeen hän työskenteli kolme vuotta Saksan naisten maajoukkueen ja sprinttivalmentajana. Hämäläinen toimii myös Jukka Keskisalon henkilökohtaisena valmentajana sekä SUL:n lajivalmentajana, ja se yhteistyö jatkuu entisellään. Hämäläisellä on vahva kestävyysjuoksutausta, mikä miellyttää Saarista.

- Tykkään juoksusta harjoitusmuotona. On kiva, kun saa vähän uutta harjoitteluun - juoksuun rentoutta ja tekniikkaa.

Saarisen kesäharjoittelu on edennyt pääasiassa vanhan hyväksi havaitun sapluunan mukaisesti.

- Yhdellä sauvalla olen hiihtänyt paljon vapaata. Mielestäni se näkyy jo parempana tekniikkana, Saarinen sanoo.

Edessä kisaviikko Norjassa

Saarinen matkustaa tiistaina Norjaan, jossa hän osallistuu Auressa käytävään Toppidrettsveka-kisarupeamaan, joka tuo hänelle viisi kilpailua. Kilpailuista kolme on rullahiihtoa, yksi juoksua ja yksi pyöräilyä. Saarinen on aiemmin osallistunut vastaaviin kilpailuihin kahdesti.

- Halusin lähteä sinne, koska siellä on aina ollut hyvät kisat. Saan siellä hyvän tehopainotteisen viikon, Saarinen sanoo.

Maajoukkueen seuraava leiri on St. Moritzissa 22. elokuuta alkaen.

Lisää Norjan kisoista:

http://www.toppidrettsveka.no/

Aino-Kaisa Saarisen tiedote

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit