KU Swix Pro 22 550x90px

Isometsän elämäkerta ja muita hiihtouusia lyhyesti

Kari Varis sijoittui lauantaina kovassa seurassa Vaarojen Maratonin kolmanneksi. Kuva: Alisa Kinnunen / Vaarojen Maraton

Kari Varis sijoittui lauantaina kovassa seurassa Vaarojen Maratonin kolmanneksi. Kuva: Alisa Kinnunen / Vaarojen Maraton

Joitakin lokakuun alun ajankohtaisia hiihtouutisia lyhyesti.

Isometsän elämäkerta ilmestyi

Soili Pohjalaisen kirjoittama Isomettän poika – Jari Isometsän koko tarina -kirja on ilmestynyt virallisesti tänään. WSOY:n kustantama Jari Isometsän elämäkerrassa on peräti 350 sivua ja kertoo seitsemänkertaisen arvokisamitalistin tarinan lapsesta hiihtouran jälkeisiin elämänvaiheisiin.

Varis ja Hakala vauhdissa Vaarojen Maratonilla

Viime kevään 50 kilometrin SM-hopeamitalisti Kari Varis näytti viikonloppuna, että myös juoksu kulkee sijoittumalla Vaarojen Maratonilla kolmanneksi. Kolin kansallismaisemissa juostun 43 kilometrin klassikkomatkan voitti Juho Ylinen ja toinen oli Henri Ansio. Varis jäi Yliselle 8:27 ja Ansiolle 13 sekuntia.

Naisten 43 kilometrin kilpailussa Maija Hakala pisti Varistakin paremmaksi ja sijoittui toiseksi. Eroa kilpailun voittaneeseen Pirjo Saukkoon 5:08.
Tulokset

Maailmancupin sekaviestien säännöt tarkentuivat

FIS tiedotti perjantaina, että Falunissa hiihdettävissä sekaviestissä kaikki osuudet hiihdetään vapaalla. Alkukesästä uutisoitiin, että sekä tavallinen viesti että sprinttiviesti hiihdetään samana päivänä.

Sprinttiviestissä joukkueen jäsenet hiihtävät karsinnassa väliaikalähdöin, ajat lasketaan yhteen ja finaaliin etenee 20 joukkuetta. Finaalissa kumpikin hiihtäjä hiihtää kuusi osuutta. Osuuksien 2, 4, 6, 8, 10 kaksi viimeisenä olevaa joukkuetta liputetaan sivuun.

Sekaviestissä osuudet ovat pituudeltaan viisi kilometriä ja järjestys on nainen, mies, mies, nainen.

FIS teki tarkennuksia ohittamissääntöihin

FIS on päättänyt muuttaa estämistä ja ohittamista koskevaa sääntökohtaa. Tästä lähin johtava kilpailija saa valita kaistansa, mutta hänen tulee ottaa huomioon muut kilpailijat. Kun kilpailijat hiihtävät rinnakkain, vastuu jaetaan.

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit