swix rullahiihto550 90

Italialainen SottoZero hakee naishiihtäjiä talliinsa

Italian ylpeys pitkän matkan hiihdossa Team SottoZero Trentino Zorzi Max on hauska joukko värikkäitä hiihtäjiä Visma Ski Classics-ympyröissä. Joukkueen historia juontaa suosittuun televisio-ohjelmaan ja nyt tiimi haluaa tuoda italialaista väriä ja räiskettä hiihtoon. Joukkue etsii myös uusia ulkomaalaisia naishiihtäjiä ja he ottavat avoimesti vastaan tarjouksia. Ehkä tässä olisi hyvä paikka suomalaisille naishiihtäjille? Annetaan joukkueenjohtajan Michele Pasqualotton kertoa asiasta tarkemmin.

Kerrotko hieman tiimistäsi, joka sai alkunsa tv-ohjelmasta?

- Italialainen SottoZero tv-ohjelma alkoi 23 vuotta sitten, kun sain ajatuksen tehdä jotain hiihdon hyväksi, koska olen ammatiltani toimittaja ja urheiluselostaja. Vuosi vuodelta ohjelma kasvoi ja sai hyvät katsojaluvut ja siitä tuli hitti. Muutama vuosi sitten perustimme kuntohiihtoporukan, jossa oli noin 150 hiihtäjää. Kolme vuotta sitten tv-ohjelma poiki ammattijoukkueen nimeltä Team SottoZero Trentino Zorzi Max ja me olemme joukkue intohimoisia murtomaahiihtäjiä.

Millainen oli viime kautenne ja oletko tyytyväinen tuloksiinne?

- Viime kausi oli haastava pandemiasta johtuen, mutta olen erittäin positiivisella mielellä, koska saavutimme hyviä tuloksia ja olimme paras italialainen joukkue.

Mitkä ovat pitkän tähtäimen tavoitteenne?

- Tavoitteemme on vahvistaa johtoasemaamme kotimaassamme ja menestyä vielä paremmin Visma Ski Classicsin ranking-listalla. Meillä on maan parhaat hiihtäjät kuten Mauro Brigadoi, Francesco Ferrari ja Stefania Corradini.

Mikä on pitkän matkan hiihdon tilanne Italiassa?

- Hiihdolla on loistava yleisö, etenkin Pohjois-Italiassa, tietenkin juuri Val di Fiemmessä, joka on pääkallopaikkamme. Hiihto on suosittua ja kiitos kuuluu usealle alan julkkikselle kuten Franco Nones, Stefania Belmondo, Cristian Zorzi ja nyt Federico Pellegrino.

Etsitte naishiihtäjiä tiimiinne. Mitä voitte tarjota heille ja mitä odotatte heiltä vastineeksi?

- Maassamme on aika vähän pitkän matkan hiihdosta kiinnostuneita naisurheilijoita. He yleensä valitsevat kansallisen tason ja lyhyemmät matkat. Tämän takia etsimme nyt motivoituneita kansainvälisiä hiihtäjiä talliimme. Toivon heiltä kovaa tahtoa ja hyvää asennetta työskennellä joukkueessamme. Tulemme antamaan heille parhaan mahdollisen tuen, jotta he tuntevat olonsa turvalliseksi ja rennoksi.

Lopuksi vielä kysymys koskien palautettanne Visma Ski Classicsista?

- Meille on kunnia tavata skandinaavisia hiihdon johtohahmoja ja jakaa heidän ja muiden tiimien kanssa lajimme ilot. On hienoa, kun kiertueella on niin paljon kuvankauniita paikkoja, joissa hiihtää. Kuten tiedätte, me asumme paikassa, Trentinossa, joka on vihkiytynyt hiihdolle ja meillä on vahva traditio vieraanvaraisuudessa, kulttuurissa ja luonnossa. Me haluamme todistaa tätä Visma Ski Classics-maailmalle.

Teksti: Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit