swix rullahiihto550 90

Itävallan hiihtotiimi vaihtaa nimeään

Itävallan hiihtojoukkue Ski Marathon Team Austria, jonka kotipaikkoina ovat Zell am See ja Ramsau am Dachstein, on nyt vaihtanut nimeään kantaen yhä vahvemmin sponsorinsa värejä. Uusi nimi on Ski Willy Marathon Team Austria ja tiimin pääsponsorina on Keski-Eurooppalainen urheilukauppa, joka tähyää maastohiihdon ykköskauppiaaksi toiminta-alueellaan.

Joukkue on kilpaillut eri massahiihdoissa ja rullahiihtokisoissa vuodesta 2015 asti ja se on myös ensimmäinen itävaltalainen ammattitalli Visma Ski Classicsin Pro Tourilla. Tiimissä on 25 hiihtäjää kuudesta eri maasta ja heidän ikähaarukkansa on 18-60 välillä. Värikkään porukan keulahahmoina ovat Petra Tanner, paras itävaltalainen pitkän matkan hiihtäjä, ja Phil Bellingham, australialainen maajoukkuejuoksija. Myös sinivalkoisia värejä on nähty joukkueessa Terhi Pollarin ja Mikko Harjun myötä.

Yhdistys tarjoaa loistavat puitteet innokkaille hiihdon ystäville, etenkin pitkän matkan hiihtäjille, järjestää rullahiihtokisoja kesällä ja hiihtokilpailuja talvella. Joukkue on tien päällä koko talven kilpaillen eri massahiihdoissa ja hiihtokisoissa kuten Visma Ski Classics, Worldloppet, Euroloppet ja Austria-loppet. Kesäisin tiimi ottaa osaa erilaisiin rullahiihtokisoihin paikallisesti ja jos mahdollista myös kansainvälisesti ja heidän tavoitteenaan on saada voittoja, palkintopallisijoja ja yleensäkin hyviä tuloksia.

Annetaan tiiminvetäjien Peter Kleinen ja Stefan Petritschin kertoa meille tarkemmin uudistuneesta joukkueestaan ja siitä mihin he pyrkivät.

Miksi uusi nimi?

- Kuuden vuoden ajan olemme olleet erittäin menestyneitä paikallisissa massahiihdoissa ja rullahiihtokisoissa mukaan lukien Worldloppet, Euroloppet ja Austria-loppet. Visma Ski Classicsissa olemme ainoa maamme joukkue ja edustamme tiimiämme ylpeydellä. Me olemme saavuttaneet yli 100 palkintopallisijaa viime vuosina ja normaalitalvena osallistumme noin 30 kisaan marraskuun lopulta huhtikuun puoleenväliin asti. Meille tulee yli 3000 kisakilometriä vuodessa kilpaillessamme Euroopassa, Aasiassa, Amerikassa ja Australiassa. Kesällä otamme osaa rullahiihtokisoihin sekä juoksu- ja pyöräilytapahtumiin yhtä hyvällä menestyksellä kuin talvella.

Miten treenit ovat sujuneet tähän mennessä ja miten tästä eteenpäin kohti uutta kautta?

- Korona esti joitakin kilpailuja, mutta urheilijamme eivät ole lannistuneet ja he ovat harjoitelleet niin kovaa kuin mahdollista. Erilaiset rajoitukset, henkilökohtaiset velvollisuudet ja aikaerot mahdollistavat yhteisharjoitukset vain leireillämme, joten urheilijat harjoittelevatkin omissa oloissaan tai pienissä ryhmissä toukokuulta lokakuun loppuun. Tällä ajanjaksolla harjoittelun pääpaino on kestävyyspohjan rakentamisessa. Rullahiihdon lisäksi harjoittelemme juoksemalla, pyöräilemällä sekä maastossa että maantiellä, vaeltamalla, vuorikiipeilemällä ja voimatreeneillä. Myös kesäkilpailut ovat vahvasti ohjelmassa. Vaihtelevuus ja hauskuus ovat tärkeimmät elementit harjoittelussa.

Sponsorit ovat myös tyytyväisiä uuteen askeleeseen, jonka myötä he uskovatkin tiimin nousevan yhä korkeammalle tasolle.

- On todella kunnia olla nimisponsorina joukkueelle ja saada kattavaa näkyvyyttä Visma Ski Classics-sarjassa. Se on FIS maailmancupin ohella maailman näkyvin maastohiihtosarja, jolla on laaja mediajakelu. Olemme aina tukeneet paikallista hiihtourheilua ja kilpailusarjoja kuten Austria-loppet ja Euroloppet. Meidän tukemme tiimille mahdollistaa nyt entistä vahvemman näkyvyyden tärkeimmissä hiihtotapahtumissa ja voimme esitellä Sport-Ski Willyä murtomaahiihdon asiantuntijoina Euroopassa, sanovat Ramsau am Dachsteinissa sijaitsevan yhtiön omistajat ja toimitusjohtajat Walter ja Willi Wieser innokkaaseen sävyyn.

Teksti Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit