KU Swix Pro 22 550x90px

Iversen saa edelleen törkyviestejä venäläisiltä

50 kilometrin maailmanmestari Emil Iversen saa edelleen törkyviestejä venäläisiltä. Kuva: NordicFocus

50 kilometrin maailmanmestari Emil Iversen saa edelleen törkyviestejä venäläisiltä. Kuva: NordicFocus

Emil Iversen on kertonut kauden kynneksellä langrenn.comille saavansa edelleen Obersdorfin MM-hiihtojen tapahtumien johdosta törkyviestejä venäläisiltä.

Oberstdorfin MM-hiihtojen 50 kilometrin loppusuoralla Johannes Höstflot Kläbo ohitti Alexander Bolshunovin tiukasta raosta. Bolshunovin sauva katkesi tilanteessa ja venäläinen nosti selän pystyyn Emil Iversenin porhaltaessa ohi. Tuomarineuvosto hylkäsi Kläbon ja Iversen nousi maailmanmestariksi.

Iversenillä ei ollut loppusuoran tapahtumiin osaa eikä arpaa, mutta Venäjän suunnalta alkoi tulvia hyökkääviä viestejä eikä loppua ole tullut, vaikka tapahtumasta on kulunut jo kohta yhdeksän kuukautta.

– Luen kaikki viestit, joita saan. 99,9 prosenttia näistä viesteistä on vihaviestejä. Minua syytetään heikoksi ihmiseksi, koska otin kullan vastaan. En ota niitä niin vakavasti, vaan käytän niitä motivaation lähteenäni.

– Minua on kutsuttu pedofiiliksi astmaatikoksi ja kuningas Harald on kuulemma maksanut tuloksien järjestämisestä. Ainakaan minä en ole saanut kuninkaanlinnasta rahaa, enkä ole pedofiili tai astmaatikko, sanoo Iversen.

Iversen sanoo kohdanneensa myös asiallisia venäläisiä ja viestittelevän silloin tällöin Whatssappissa englantia osaavan Gleb Retivykhin kanssa.

Iversen arvioi, että Alexander Bolshunov ei ole henkilö, jonka kanssa hän haluaisi viettäää vapaa-aikaa. Hän pitää kuitenkin venäläisten vahvaa kilpailullista panosta tärkeänä lajille.

– He pitävät meidät varpaillaan ja ilman venäläisiä maailmancup ja arvokisat olisivat kuin Norjan mestaruuskilpailut. Voisimme harjoitella vain puolet nykyisestä ja hallita silti ruotsalaisia.

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit