swix rullahiihto550 90

Jerry Ahrlin König Ludwig Laufin kiritaiston ykkönen

Jerry Ahrlin (2) kurottaa König Ludwig Laufin voittoon. Oikealla kilpailun kolmas, Anders Aukland. Kakkosesta, Jörgen Brinkistä näkyy vain miehen sauva oikealla. Kuva: Rauschendorfer/NordicFocus

Jerry Ahrlin (2) kurottaa König Ludwig Laufin voittoon. Oikealla kilpailun kolmas, Anders Aukland. Kakkosesta, Jörgen Brinkistä näkyy vain miehen sauva oikealla. Kuva: Rauschendorfer/NordicFocus

Team Xtra Personellin Jerry Ahrlin oli maalikameran turvin ykkönen ennen Jörgen Brinkiä Saksan Oberammergaussa massakiriin päättyneessä König Ludwig Laufissa. Riitta-Liisa Roponen oli Seraina Bonerin voittamassa naisten kilpailussa neljäs.

Viikolla alueelle tullut erittäin lämmin keli ja Föhn-tuuli oli aiheuttanut suurta harmia kisajärjestäjille ja lauantain vapaan tyylin kilpailu, joka oli samalla myös FIS Maraton Cupin osakilpailu, jouduttiin jopa peruuttamaan. Mutta sunnuntain kilpailu pystyttiin järjestäjien toimesta varmistamaan. Ja niinhän siinä kävi, että kilpailu käytiin sittenkin talvisissa olosuhteissa ilman kylmennettyä ja kilpailu hiihdettiin lumipyryn vallitessa. Reitti oli kuitenkin lyhennetty alkuperäisestä 50 kilometristä 38,3 km:iin ja se hiihdettiin kahtena lenkkinä.

Lumipyryn johdosta irtiottoja oli mahdotonta tehdä ja näin König Ludwig Lauf päättyi useamman hiihtäjän massakiriin. Siinä voiton vei Team Xtra Personellin ruotsalainen Jerry Ahrlin niukasti ennen maanmiestään Team United Bakeriesin Jörgen Brinkiä. Voittajan varmistamiseksi jouduttiin turvautumaan maalikameran kuvaan, sen verran tiukka venytys Ahrlinin ja Brinkin välillä oli. Voitto oli Ahrlinille erityisen mieluisa, sillä useampana vuonna hän oli juuri König Ludwig Laufissa hävinnyt voiton niukasti loppukirissä ja viime vuonna hän hävisi voiton juuri maalikameran perusteella Tshekin Stanislav Rezacille.

Swix Ski Classicsin kokonaiskilpailua selvästi johtava Anders Aukland oli tänään kolmas. Suomalaisista Team Hevoskuurin Antti Lampinen oli 42:s juuri ennen Mikko Koutaniemeä. Kaksikko hävisi Ahrlinille reilut 2,5 minuuttia. Team Hevoskuurin Pasi Vuori tuli maaliin 20 sekuntia myöhemmin ollen 45:s.

Naisten kilpailua hallitsi Team Coopin kaksikko Seraina Boner ja Jenny Hansson. Sveitsiläinen Boner vei voiton 20 sekunnin erolla ennen Hanssonia. Suomen iXmind Racing Teamia edustava Riitta-Liisa Roponen oli neljäs. Roponen hävisi raskaassa kelissä käydyssä kilpailussa Bonerille 3.22.

Roponen lykki 42 kilometriä tasatyöntöä

Riitta-Liisa Roposella oli eriskummallinen kilpailuviikonloppu Saksan Oberammergaussa. Hänen oli tarkoitus kilpailla vapaalla hiihtotavalla lauantaina, mutta kisa peruttiin runsaan vesisateen turmeltua radan.

Roponen ei saanut lauantaiksi lentoa kotiin, joten hän päätti kokeilumielessä osallistua sunnuntain perinteisen kilpailuun. Hän sai perinteisen sukset lainaan, hiihti koko 42 kilometrin matkan tasatyönnöllä ja tuli maaliin neljäntenä. Voittaja, Sveitsin Seraina Boner oli yli kolme minuuttia nopeampi.

– Olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Tunnin jaksoi mennä ja tuntui helpolta, mutta kun ei ole tuollaisesta kokemusta, alkoi käsistä loppua puhti. Positiivista kuitenkin, ettei tapahtunut sippaamista, valmentaja Toni Roponen kertoi tasatyöntökokeilusta.

Moni muukin kilpailija vaihtoi suunnitelmia lennosta vapaalta perinteiseen ja hiihti koko matkan tasatyönnöllä.

König Ludwig Lauf
Oberammergau, Saksa - 3. helmikuuta 2013

Miehet – 38,3 km P

1. Jerry Ahrlin, Team Xtra Personell 01:51:14.50
2. Jörgen Brink, Team United Bakeries 01:51:14.70
3. Anders Aukland, Team Xtra Personell 01:51:14.90
4. Kjetil Hagtvedt Dammen, Team United Bakeries 01:51:15.20
5. Simen Østensen, Team Xtra Personell 01:51:15.30
6. Morten Eide Pettersen, Team COOP 01:51:15.90

Naiset

1. Seraina Boner, Team COOP 01:58:14.80
2. Jenny Hansson, Team COOP 01:58:34.60
3. Laila Ahrlin Kveli, Team Xtra Personell 02:00:56.70
4. Riita Liisa Roponoen, iXmind Racing Team 02:01:36.90
5. Susanne Nyström, Team Xtra Personell02:01:53.40
6. Stephanie Santer, iXmind Racing Team 02:02:38.60

>> Livetulokset

- Hevoskuuri - STT

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit