swix rullahiihto550 90

Jizerskan suomalaisennakkotunnelmia

Niklas Colliander on valmistautunut kolme viikoa Jizerska Padesatkaan. Kuva: Hevoskuuri.fi

Niklas Colliander on valmistautunut kolme viikoa Jizerska Padesatkaan. Kuva: Hevoskuuri.fi

Niklas Colliander aikoo hiihtää Jizerska Padesatkan pelkällä tasatyönnöllä.

Huomenna Tshekeissä hiihdettävässä Jizerska Padesatkassa nähdään 53 suomalaista. Hevoskuuri.fi tavoitti suomalaissuosikit kertomaan ennakkotunnelmiaan.

Niklas Colliander on pitänyt kilpailutaukoa ja valmistautunut kolme viikkoa pelkästään Jizerska Padesatka mielessään. Colliander kertoo tehneensä rohkean valinnan:

- Tein tänään lopullisen päätöksen, että hiihdän pelkästään tasatyönnöllä vaikka tämä on todella iso riski, paljastaa Colliander.

Mitä tämä tarkoittaa suksivalinnan kannalta?

- Käytännössä hiihdän pertsan suksella, mutta hiotutin sukset kotimaassa, joten luistovoitelu tehdään koko matkalle, eikä karhennuksia ole, vastaa Colliander.

Collianderilla ei ole aiempaa kokemusta Ski Classics-kisoista, mutta on osoittanut SM-kilpailujen viidelläkympillä ja Finlandia-hiihdossa, että pitkät matkat kulkevat.

- Tasoa on todella vaikea arvioida ja tasurilla lähteminen on iso riski, mutta kyllä minimitavoite on kolmenkymmen sakkiin, sanoo Colliander.

Antti Lampisella on kulkenut alkukaudesta hyvin ja mies on kiertänyt myös Skandinavia-cupia. Lampinen hiihtää tällä kaudella ainakin kolme Ski Classics-kilpailua; Jizerska Padesatkan, König Ludvig Laufin ja Vasaloppetin.

- Viime viikonlopun Skandinavia-cupin jälkeen oli pientä lämpöä, mutta torstaista alkaen olen ollut suksilla joka päivä, kertoo Lampinen.

Lampinen aikoo lähteä matkaan pitovoidellulla suksella ja aikoo pistää alusta alkaen kaiken peliin.

- Taso täällä on raju, mutta kyllä tavoite on Ski Classics-pisteille eli kolmenkymmenen parhaan joukkoon.

Pari vuotta sitten Tartu Maratonilla 10 joukkoon kovassa seurassa hiihtänyt Pasi Vuori on suomalaisen mittapuun mukaan erinomainen tasatyöntäjä, mutta lähtee hänkin pitovoitelulla kilpailuun.

- Ihan hyvältä tuntuu. Lähdetään rimpuilemaan ja katsotaan, miten kestän ensimmäisen nousun kovemman hapenoton omaavien hiihtäjien mukana, sanoo Vuori.
Vuori nähdään talven aikana Marcialongassa, König Ludvig Laufissa ja Vasaloppetissa.

Sekä Vuori että Lampinen hiihtävät Ski Classics-sarjaa Team Hevoskuuri.fin tallissa.

Huominen kilpailu starttaa kello 10 Suomen aikaa ja on katsottavissa suorana nettilähetyksenä Ski Classics-kotisivuilla.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit