KU Swix Pro 550x90px

Joensuu iloitsi uran parhaasta vauhdista – Norjalaiselle suullinen varoitus Vuorisen eteen leikkaamisesta

Jasmi Joensuu (edessä vasemmalla) hiihti uransa parsta vauhtia Falunissa sunnuntaina. Kuva: NordicFocus

Jasmi Joensuu (edessä vasemmalla) hiihti uransa parsta vauhtia Falunissa sunnuntaina. Kuva: NordicFocus

Ruotsin Linn Svahn ja Norjan Johannes Hösflot Kläbo todistivat kirikykynsä jykeväksi sunnuntaina Falunissa.

Svahn on voittanut kaikki kauden neljä starttiaan maastohiihdon maailmancupin sprinteissä. Kläbolle sprinttivoitto oli talven ensimmäinen, mutta se tuli sopivasti kolme ja puoli viikkoa ennen Oberstdorfin MM-kisoja.

Svahn jätti naisten perinteisen hiihtotavan sprintissä Slovenian Anamarija Lampicin ja joukkuetoverinsa Jonna Sundlingin muille palkintosijoille 33 sekunnin sadasosan turvin.

Kläbo pääsi helpommalla, kun joukkuetoveri Erik Valnes kaatui viimeisessä kaarteessa. Ruotsin Oskar Svensson nousi toiseksi ja Norjan Håvard Solås Taugböl kolmanneksi. Svensson jäi Kläbosta lähes puolitoista sekuntia.

Suomalaista Jasmi Joensuu sijoittui naisten kilpailussa kymmenenneksi ja välierässä nurin kiilattu Lauri Vuorinen 11:nneksi.

Joni Mäki ja Ristomatti Hakola reipastelivat puolivälieriin ja sijoille 13 ja 14. Molempien hiihto virkistyy MM-kisojen lähestyessä.

Group3101212ThibautNFLauri Vuorisen (2. vas) hiihto päättyi kaatumiseen välierässä. Kuva: NordicFocus

Uran parasta vauhtia

Joensuu selvisi ensi kertaa perinteisellä hiihtotavalla aika-ajosta jatkoon ja otti erävoitolla uran ensimmäisen välieräpaikan pudotuserissä.

–  Oli tosi hyvä päivä, vaikka jännitys oli edellisiltana ja aamulla aikamoinen. Latasin karsintaan aika paljon. Päätin, että nyt mennään jatkoon ja niin pitkälle kuin mahdollista, Joensuu kertasi päivää Hiihtoliiton äänitallenteessa.

Joensuu oli aika-ajossa kuudes ja hiihti vahvasti puolivälierissä. Välierässään hän jaksoi ensimmäisen nousun, mutta uupui toisella kumpareella.

–  Ei se isoista jutuista ollut kiinni. Vähän ehkä oli turhan kova lähtö, Joensuu arveli.

–  Olen vielä näissä hiihdoissa keltanokka ja tarvitsen tämmöistä lisää. Silti tämä näytti, ettei maailman kärki ole liian kaukana.

Taugböl leikkasi eteen

Vuorinen oli aika-ajossa seitsemäs ja hiihti herkin jaloin välieriin pudotuserissä.

–  Hiihto tuntui hyvältä, ja puolivälierässä tuli taktisesti aika täydellinen onnistuminen. Pääsin viimeiseen laskuun juuri siltä paikalta, josta on parhaat mahdollisuudet jatkopaikoille, Vuorinen totesi.

Välierästä tuli hankalampi ja se päättyi hankeen.

–  Välierässä kaverit olivat kovempia, enkä päässyt viimeiseen laskuun ihan parhaasta paikasta, Vuorinen tunnusti.

Laskussa Vuorisen pääsi edellä olevia parempaan vauhtiin, mutta Norjan Håvard Solås Taugböl vaihtoi viimeisellä kumpareella latua hänen eteensä ja Vuorinen lensi nurin.

Taugböl sai tilanteesta tuomariston suullisen varoituksen.

–  Ajattelin, että pääsen rinnalle haastamaan, mutta kaveri vaihtoi latua suoraan eteen. Ei siinä ollut mitään tehtävissä. Se tapahtui silmänräpäyksessä, Vuorinen kertoi.

–  Eniten harmittaa, etten päässyt näkemään todellista tulosta.

-STT/Pasi Rein

Tulokset

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit