swix rullahiihto550 90

Jörgen Brink sauvarikon kautta voittoon

 brink060311_introVasaloppetin voittaja Jörgen Brink oli lehdistötilaisuudessa enemmän väsynyt kuin onnellinen. Kaikesta huolimatta toinen perättäinen hiihtomaratonien kuninkuuskisan voitto lämmitti miestä.

brink060311Jörgen Brink. Kuva: VasaloppetVasaloppetin voittaja Jörgen Brink oli lehdistötilaisuudessa enemmän väsynyt kuin onnellinen. Kaikesta huolimatta toinen perättäinen hiihtomaratonien kuninkuuskisan voitto lämmitti miestä.

 

Kilpailun puolessa välissä voittajan kilpailu oli mennä puihin kun toinen hiihtäjä hiihti Brinkin sauvan yli, jolloin se meni rikki. Brink hiihti viitisen kilometriä rikkinäisellä sauvalla, jonka aikana mies menetti aikaa ja voimia.

-Silloin luulin, että tämä kisa oli siinä, kertaili Brink tapahtumia.

Ajallisesti Brink arveli menettäneensä haverissa reilun minuutin. Saatuaan toimivan sauvan Brink haki uuden hiihtorytmin ja lähti ajamaan takaa kärkijoukkoa.

-Otin sekunteja pois vähän siellä sun täällä. Hyödyin myös muiden vetoavusta ja ajoin letka letkalta kiinni.

Ajettuaan kärkiryhmän lopulta kiinni yhdeksän kilometriä ennen maalia Brink odotti muiden iskevän. Nykäystä ei kuitenkaan tapahtunut ja näin ratkaisu jäi loppukiriin. Brinkin taistelumoraali kohosi kärjen saavuttamisen jälkeen ja ilmeisesti tämä ratkaisi loppukirissä.

-Tulee henkisesti hyvä olo kun huomaa saavuttaneensa kärjen kaikkien ongelmien jälkeen.

Rezac: "Vielä kerran"

Päivän kakkonen Tsekin Stanislav Rezac tunsi olonsa vahvaksi koko 90 kilometrin matkan. Kisaa hän kuvasi taktiikkahiihdoksi, jossa vauhti ei tuntunut missään vaiheessa liian kovalta. Aikaisemmin kaksi kertaa kolmanneksi ja kerran neljänneksi sijoittunut Rezac pelkäsi lopussa takaa lähestyvää Brinkiä, muttei voinut tehdä mitään.

-Ei kärkiryhmästä voinut kuitenkaan karata, en olisi yksin jaksanut hiihtää maaliin, kommentoi Rezac.

Rezacin mukaan vielä viimeisetkin kilometrit olivat enemmän taktikointia kuin todellista hiihtoa. Vauhti kiihtyi vasta viimeisellä kilometrillä.

Tsekki oli tyytyväinen päivän kakkostilaan, joskin voittokin olisi maistunut.

-Kakkossija on paras sijani tästä kisasta. Luulen kuitenkin, että minun täytyy tulla vielä kerran tänne voittamaan kaikki muut, uhosi tsekkihiihtäjä tulkin avulla.

Ahrlin piti vauhtia

Kolmanneksi sijoittunut Jerry Ahrlin ei tänäkään vuonna saavuttanut kauan himoitsemaansa Vaasahiihdon voittoa. Kilpailun alkupätkää mies kuvasi omalta osaltaan vahvaksi.

-Varsinkin ensimmäinen ylämäki tuntui hyvältä, kertasi mies aamun ensi hetkiä.

Ahrlin oli mukana kärkiryhmässä koko matkan ja kiristi välillä jopa muilta karkuun. Hän kuitenkin kiisti, että tiukka vauhdinpito kisan puolivälissä olisi vienyt voimia lopussa. Omien sanojensa mukaan mies ei hiihtänyt maksimivauhtia kisan alku- tai keskivaiheilla vaikka muut välillä tippuivatkin kyydistä.

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit