KU Swix Pro 550x90px

Johaug ja Kläbo Norjan MM-joukkueen kärjet: "MM-valinta ei ole koskaan helppoa Norjassa"

Therese Johaug on Norjan joukkueen kirkkain tähti. Kuva: NordicFocus

Therese Johaug on Norjan joukkueen kirkkain tähti. Kuva: NordicFocus

Kahden vuoden takaisissa Seefeldin MM-maastohiihdoissa kymmenen kultaa kahdestatoista mahdollisesta voittanut Norja nimesi hiihtäjänsä tämän vuoden MM-laduille Oberstdorfiin, ja maajoukkuejohtaja Espen Bjervig myönsi tehtävän olleen jälleen vaikea. Norjalla kun riittää valinnanvaraa.

–  MM-valinta ei ole koskaan helppoa Norjassa, meillä on niin monia hyviä urheilijoita. Luulen kuitenkin, että tämä on vahvin mahdollinen joukkue, Bjervig totesi MM-valintojen julkistuksessa.

Norjalla on Oberissa 12 mieshiihtäjää ja 11 naishiihtäjää. Porukan kruununjalokivet ovat Seefeldissä kolme kultaa voittaneet Therese Johaug ja Johannes Hösflot Kläbo.

–  Taistelemme maailmanmestaruudesta kaikilla matkoilla, ja tavoite on voittaa mitalitilasto, Bjervig paalutti odotukset.

Norjan joukkue:

Miehet: Johannes Hösflot Kläbo, Erik Valnes, Pål Golberg, Håvard Solås Taugböl, Emil Iversen, Sjur Röthe, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Harald Östberg Amundsen, Martin Löwström Nyenget, Sivert Wiig, Martin Johnsrud Sundby.

Naiset: Therese Johaug, Heidi Weng, Helene Marie Fossesholm, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Maiken Caspersen Falla, Ane Appelkvist Stenseth, Anna Svendsen, Anne Kjersti Kalvå, Ragnhild Haga, Mathilde Myhrvold.

Saksan Oberstdorfissa kisataan MM-maastohiihtomitaleista 25. helmikuuta–7. maaliskuuta.

STT

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit