swix rullahiihto550 90

Johaug omaa luokkaansa Tryvann Opp -rullahiihdossa

Astrid Öyre Slind (vas.) ja There Johaug olivat Tryvann Opp -kilpailun kärkikaksikko. Kuva: Öyvind Moen Fjeld / Langrenn.com

Astrid Öyre Slind (vas.) ja There Johaug olivat Tryvann Opp -kilpailun kärkikaksikko. Kuva: Öyvind Moen Fjeld / Langrenn.com

Therese Johaug ja Thomas Helland Larsen rullahiihtivät Tryvann Opp -kilpailun voittoon Norjan Holmenkollenilla.

Ylämäkeen hiihdetyn noin 11 kilometriä pitkän reitin maali oli noin 430 metriä lähtöä korkeammalla. Tasaisen alun jälkeen reitti nousi aivan Holmenkollenin hiihtostadionin sivuitse Tryvannin televisiomastolle. Kilpailu hiihdettiin perinteisellä, mutta myös naiset hiihtävät koko matkan tasatyönnöllä.

Miesten kilpailussa nähtiin pieni yllätys, kun Thomas Helland Larsen karkasi lopussa muilta. 23-vuotias Hellend Larsen on parhaimmillaan ollut maailmancupin sprintissä 21:s. Viime tammikuussa mies oli Norjan mestaruuskilpailujen perinteisen kympillä kuudes.

– Tavoitteena oli pysyä mahdollisimman pitkään. Mutta tuntui hyvältä koko ajan, kommentoi voittaja Hellend Larsen maalissa W Sportsmedialle.

Maailmanmestari Hans Christer Holund oli toinen ja antoi maalissa tunnustusta voittajalle.

– Hän oli erittäin vahva. Hän on todella hyvä sprintteri, mutta en olisi uskonut, että hän lyö minut tänään, mutta sain nenilleni. Todella hieno suoritus häneltä.

Kilpailun kolmas oli Gaute Kvåle, joka on pärjännyt Norjan kesäkilpailuissa hyvin, eikä suotta – mieheltä on mitattu yli 90 ml/kg/min maksimaalinen hapenotto.

hellend larsenThomas Helland Larsen (16) voitti Tryvann Oppin ja Gaute Kvåle (10) oli kolmas. Kuva: Öyvind Moen Fjeld / Langrenn.com

Naisten kilpailussa Therese Johaug oli odotetun ylivoimainen. Astrid Öyre Slind ja pysyi siskonsa Silje Öyre Slindin kanssa Johaugin kyydissä hyvin tasaisen alkumatkan, mutta nousun alkaessa Johaug katosi pikkuhiljaa horisonttiin.

Vaikka Astrid Öyre Slind jäi maalissa Johaugille yli minuutin, voi hänen suoritustaan pitää erittäin hyvänä talven pitkiä matkoja odotellessa. Viime talvi meni Öyre Slindiltä osittain ohi ylikuormituksen takia.

Silje Öyre Slind oli maalissa kolmas.

Marit Björgen ei ollut vielä samassa kunnossa kuin talvella Vasaloppetin aikaan ja jäi heti alussa. Johaug paljasti harjoitelleensa Björgenin kanssa keväällä ja uskoo tämän taistelevan voitosta Marcialongassa ja Vasalopetissa.

– Tämä oli hyvä harjoitus, kommentoi Björgen melko lyhytsanaisesti kilpailun jälkeen.

bjorgen johaug omfMarit Björgen ja Therese Johaug TV-haastattelussa kilpailun jälkeen. Kuva: Öyvind Moen Fjeld / Langrenn.com

Olympiavoittaja Ragnhild Hagan piti olla mukana kilpailussa, mutta hän ei startannut.

Miesten top3

1. Thomas Helland Larsen, Team Norconsult,32:43.71
2. Hans Christer Holund, LYN Ski, +15.34
3. Gaute Kvåle, Team Elon Vest, +21.06

Naisten top3

1. Therese Johaug, Nansen IL, 35:51.79
2. Astrid Øyre Slind, Oppdal IL/ Team Koteng-Eidissen, +1:10.78
3. Silje Øyre Slind, Oppdal IL/ Team Norconsult, +1:50.49

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit