KU Swix Pro 550x90px

Joukkueet Düsseldorfiin ja Davosiin nimetty

Venue041210 introHiihdon maailmancup jatkuu Rukan Minitourin jälkeen Düsseldorfissa 3.-4.12., jonka jälkeen maailmancup-kiertue jatkuu 10.-11.12. Davosissa.

Venue041210Maailmancupia käydään seuraavana Düsseldorfissa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusHiihdon maailmancup jatkuu Rukan Minitourin jälkeen Düsseldorfissa 3.-4.12., jonka jälkeen maailmancup-kiertue jatkuu 10.-11.12. Davosissa. Düsseldorfissa kilpaillaan vapaan hiihtotavan sprintit, Davosissa ohjelmassa puolestaan on lauantaina 10.12. vapaalla hiihtotavalla henkilökohtaiset matkat, naiset 15 km ja miehet 30 km, sunnuntaina 11.12. vuorossa sprintit. Davosin sprinttijoukkue nimetään Düsseldorfin sprinttikilpailuiden jälkeen.

Päävalmentaja Magnar Dalen on nimennyt seuraavat joukkueet Düsseldorfiin ja Davosiin:

Joukkueet Düsseldorfiin:

Naiset:

Anne Kyllönen, Riikka Sarasoja-Lilja, Mona-Liisa Malvalehto, Maria Grundvall

Miehet:

Lasse Paakkonen, Matias Strandvall, Kusti Kittilä, Martti Jylhä, Anssi Pentsinen

Davosin joukkue 15 km ja 30 km matkoille:

Naiset: Riikka Sarasoja-Lilja, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen, Laura Ahervo, Krista Lähteenmäki

Miehet: Lari Lehtonen, Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen, Tero Similä, Ville Nousiainen

- Düsseldorfin sprinttirata on tuttu monille, rata on lyhyt ja paikka paikoin kapea, eli tyypillinen kaupunkiprintti jossa luvassa voi hyvinkin olla koko draaman kaari sprinttikisaa ajatellen – eli pientä kolarointia, sauvarikkoja yms. Mutta tiedämme mitä kisassa voi odottaa, joten siihen osataan varautua, kertoo päävalmentaja Dalen.

- Lumitilanne Euroopassa ei ole kovin hyvä, Davosista on sellainen tieto että siellä pystytään kisat pitämään 10.-11.12., kuten myös korkean paikan leiritys ennen kilpailuja. On hyvä että pääsemme pitämään Davosin leirityksen alkuperäisen suunnitelman mukaan ja saamme urheilijoille näin korkean paikan lisäpäiviä ja tästä on varmasti apua koko kautta ajatellen, Dalen jatkaa.

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit