KU Swix Pro 22 550x90px

Jussi Piirainen tuo kaivattua kommunikaatiota ja keskustelua valmennusjohdon ja urheilijoiden välille

Hiihtäjien toive uudesta kotimaisesta valmentajasta maajoukkueeseen kävi toteen 19.5. kun tehtävään valittiin 35-vuotias Vuokatissa asuva Jussi Piirainen. Hevoskuuri päätti soittaa Jussille ja kysyä tuoreen maajoukkuevalmentajan kuulumiset.

Hiihtäjien toive uudesta kotimaisesta valmentajasta maajoukkueeseen kävi toteen 19.5. kun tehtävään valittiin 35-vuotias Vuokatissa asuva Jussi Piirainen. Hevoskuuri päätti soittaa Jussille ja kysyä tuoreen maajoukkuevalmentajan kuulumiset.

Hei Jussi ja onnittelut uudesta maajoukkuevalmentajan nimityksestä! Kerro hiukan alkuun Hevoskuurin lukijoille, kuka on Jussi Piirainen?

– Kiitokset! Asun perheeni kanssa Vuokatissa ja viimeksi olen toiminut Sotkamon urheilulukion hiihtovalmentajana. Olen valmistunut Jyväskylästä liikuntatieteiden maisteriksi valmennuksen puolelta. Sotkamon lukion lisäksi olen toiminut alle 18-vuotiaiden Kultasomparyhmän koordinaattorina sekä Kanadassa yhdessä kolmesta B-maajoukkueen harjoituskeskuksessa.

Kun valmentajan paikka tuli hakuun, olitko heti valmis tehtävään?

– Kyllä sitä piti alkuun harkita pitkään varsinkin perheen kanssa. Ja perheeltä täytyi saada suostumus. Tehtävä on kuitenkin niin intensiivinen ja matkustuspäiviä tulee tosi paljon.

Millainen rooli sinulla tulee olemaan maajoukkueessa?

– Tehtävään haluttiin nimenomaan suomalaista valmentajaa juuri tämä ilmenneen kommunikaatio-ongelman johdosta. Juuri tällä kommunikaatiopuolella minulla onkin tärkeä rooli. Näin urheilijat ja valmennusjohto pääsevät parempaan vuorovaikutukseen keskenään, kun myös valmennusjohdosta löytyy samaa äidinkieltä puhuva henkilö urheilijoiden kanssa. Muutenkin tulen keskustelemaan paljon henkilökohtaisesti urheilijoiden kanssa. Ja tulen toimimaan nimenomaan kaikkien urheilijoiden kanssa, eli en ole minkään tietyn ryhmän, esim. sprinttiryhmän valmentaja. Tämä vaatisi sitten lisää päätoimisia valmentajia, jotta joka ryhmällä olisi oma valmentajansa.

Mitä uutta valmennuksellisesti tuot maajoukkueeseen?

– Tuohon on vielä vaikea tässä vaiheessa vastata, kun en ole ollut vielä toiminnassa mukana ja en tiedä tarkalleen nykytilannetta. Hiihtotekniikkaan panostaminen on yksi vahvuuteni ja sen valmentaminen tuon kommunikoinnin lisäksi. Muuten tuon ihan perusjuttuja mukaan.

Milloin aloitat uudessa tehtävässäsi? Lähdetkö heti Norjan lumileirille mukaan?

– Joo, tulen heti vauhdista kyytiin eli olen jo mukana Norjan Sognefjelletin lumileirillä, joka alkaa 30.5. Sitten on juhannuksen jälkeen leiri Vuokatissa 27.6.–3.7. Eli heti lähdetään täysillä mukaan.

Onko sinulla tällä hetkellä omia valmennettavia tämän maajoukkuetehtävän lisäksi.

– Joo, on kaksi urheilijaa, B-maajoukkueeseen kuuluva Juho Mikkonen sekä 23-vuotiaiden suomenmestari Jenni Raivio.

Kiitokset tästä juttutuokiosta! Hevoskuuri toivottaa sinulle ja koko Suomen maajoukkueelle onnea ensi talven lumille!

- Tero Viljanen

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit