KU Swix Pro 550x90px

Jylhä hiihti toiseksi maailmancupissa

Jylhä hiihti toiseksi maailmancupissa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Jylhä hiihti toiseksi maailmancupissa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Martti Jylhä on hiihtänyt ensi kertaa urallaan maailmancupin palkintopallille. Jylhä sijoittui Davosissa sprinttikilpailun toiseksi vapaalla hiihtotavalla.

Martti Jylhän viime keskiviikkona Davosissa tekemä kova viimeistelyharjoitus toi vahvan vireen täksi päiväksi maailmancupin sprinttiin. Jylhä hiihti ensi kertaa urallaan maailmancupissa kolmen parhaan joukkoon ja varmisti paikkansa Sotshin olympiajoukkueessa.

 

Olympiakomitea täydentää joukkuetta huomenna, ja Jylhän kakkossija on vakuuttava näyttö. Sotshissa hiihdetään vapaalla hiihtotavalla kuten Davosissa, joten tämän päivän kisa oli alkukauden tärkein sprintin olympianäyttöjen areena.

Jylhä oli miesten kisassa vahva aamun aika-ajosta lähtien. Hän voitti aika-ajon, oman puolivälieränsä ja välieränsä. Finaalissa edelle ehti Norjan Anders Glöersen. Kolmas oli Venäjän Sergei Ustjugov.

Suomalaismiehet eivät ole vuosiin olleet maailmancupin palkintopallilla sprintissä. Matias Strandvall oli kolmas Canmoressa tammikuussa 2008, ja edelliset menestyjät olivat Keijo Kurttila vuonna 2005 ja Lauri Pyykönen kymmenen vuotta sitten.

 

(STT)

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit