KU Swix Pro 550x90px

Kaikki kivet ja kannot käännetään maailmancupin läpiviemiseksi

Iivo Niskanen vauhdissa Tour de Skillä. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen vauhdissa Tour de Skillä. Kuva: NordicFocus

FIS:n maastohiihtokomitea kokoontui keskiviikkona ja torstaina pitkiin videoneuvotteluihin. Tärkein aihe oli tulevan maailmancup-kauden läpivienti.

FIS:n maastohiihtokomitean suomalaisjäsen Hannu Koivusalo kertoo, että kaikkien maastohiihdon maailmancupiin liittyvien sidosryhmien yhteinen tahtotila on, että kausi saadaan vietyä läpi. Asian suhteen ollaan valmiita kääntämään kaikki kivet ja kannot.

– Tällä hetkellä tulevaan liittyy valtava määrä epävarmuustekijöitä terveyteen ja matkustukseen liittyen. Ykkösvaihtoehto on kuitenkin se, että kausi viedään läpi pienin viilauksin alkuperäisen suunnitelman mukaan, kertoo Koivusalo.

Norjan Lillehammerissa on määrä kilpailla alkukaudesta, mutta Norjan viranomaiset ovat ilmoittaneet, että maahan ei ole tulemista ennen vuodenvaihdetta. Jotain muutoksia on siis lähes varmasti luvassa.

Koivusalo kertoo, että tulevasta käydään lähes jatkuvia keskusteluja, mutta noin kuuden viikon välein on tarkoitus tehdä virallisempia tilannearvioita.

– "Plan B" on se, että mahdollisten matkustusrajoitusta takia kaudesta muodostuu blokkeja, mikä tarkoittaisi sitä, että maailmancup-kiertue kävisi yhdessä tai kahdessa maassa kerrallaan, kertoo Koivusalo.

Koivusalo sanoo, että Suomella on merkittävä rooli ensi talvena, sillä Rukalla ja Lahdessa kilpaillaan kaikissa kolmessa pohjoismaisessa hiihtolajissa.

Yksi kriittisistä kysymyksistä on se, että vaikka matkustus olisi mahdollista ja kilpailijoiden terveys pystyttäisiin turvaamaan riittävällä tasolla, onko kilpailuviikonloppuina mahdollista myydä pääsylippuja normaaliin tapaan. Tämä saattaaa olla kilpailujärjestäjille taloudellisesti ratkaisevassa roolissa.

Suomen Cup

Suomen Cupin isänä tunnettu Koivusalo kertoo, että kotimaan suunnitelmat elävät maailmancupin mukana. Suomen Cupia kilpaillaan ensi talvena kuudella paikkakunnalla: Vuokatissa, Taivakoskella, Vantaalla, Pyhäjärvellä, Ristijärvellä ja Rukalla. Näistä Pyhäjärvi ja Ristijärvi ovat samalla SM-viikonloppuja.

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit