swix rullahiihto550 90

Kainuun Talvikisoissa mukana useita maajoukkuehiihtäjiä

Eveliina Piippo on ilmoittautunut mukaan Kainuun Talvikisoihin. Kuva: Touho Häkkinen

Eveliina Piippo on ilmoittautunut mukaan Kainuun Talvikisoihin. Kuva: Touho Häkkinen

Tulevana viikonloppuna hiihdettävissä FIS Kainuun Talvikisoissa on mukana useita maajoukkuehiihtäjiä. Naisilla ohjelmassa on 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä perinteisellä. Vuokatissa käytäviä kilpailu on samalla tarkkailu kilpailu Rukan maailmancupiin.

– Kilpailulla ei ole katsastusarvoa, mutta on yksi tarkkailukisa yhdessä Taivalkosken molempien kisojen kanssa. Varsinainen ”katsastus” on viime kauden kansainväliset näytöt ja sitten nämä kolme mainittua kisaa ovat lisätarkkailuja. Hiihtoliiton sivulla on koko talven katsastus- valintaperusteet, kertoo maajoukkueen valmentaja Teemu Pasanen Kestävyysurheilu.fille

Miesten kilpailussa ovat mukana maajoukkuehiihtäjistä Lauri Vuorinen, Markus Vuorela, Lauri Lepistö, Ristomatti Hakola sekä Perttu Hyvärinen. Lisäksi muun muassa pitkille matkoille panostava Ari Luusua on ilmoittautunut kilpailuun mukaan.

Miesten kilpailuun on ilmoittautunut 107 hiihtäjää.

Naisten kilpailussa kautensa avaavat Suomen Cupista sivusssa olleet Johanna Matintalo ja Eveliina Piippo. Lisäksi mukana ovat muun muassa Jasmi Joensuu, Susanna Saapunki, Vilma Nissinen ja Laura Mononen sekä pitkän ja varsin menestyksekkään uran tehnyt Japanin Masako Ishida. 

Naisten kilpailuun on ilmoittautunut 64 hiihtäjää.

Lue myös: Piippo odottaa jo pääsyä vapaan suksille: "Nyt yritän vain elää tässä hetkessä"

Kainuun Talvikisojen lähtölistat

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit