KU Swix Pro 22 550x90px

Kalle Lassila Keski-Pohjanmaan liikunnan aluejohtajaksi

Kalle Lassila Drammenin sprintissä vuonna 2013. Kuva: NordicFocus

Kalle Lassila Drammenin sprintissä vuonna 2013. Kuva: NordicFocus

Keski-Pohjanmaan Liikunnan (Kepli) hallitus on valinnut entisen maajoukkuehiihtäjän ja Yle Urheilun maastohiihtoasiantuntijana tunnetun Kalle Lassilan uudeksi aluejohtajaksi. Pesti alkaa tulevan vuoden alusta. 

Paikka tuli avoimeksi, kun Keplin perustamisesta vuodesta 1997 saakka järjestöä johtanut Petri Harsunen irtisanoutui toimesta kesäkuussa. Keplin aluejohtajan työ on päätoiminen.

Keplin puheenjohtaja Reijo Alakoski on tyytyväinen valintaan ja näkee aluejärjestöjen tulevaisuuden haasteena varainhankinnan.

– Saimme Keplin johtoon valtakunnallisesti tunnetun oman maakunnan miehen, entisen huippu-urheilijan ja seuraväelle tutun henkilön. Tulevaisuudessa joudumme taiteilemaan talouden kanssa entistä enemmän veikkausvoittovarojen huvetessa. Lassilan positiivisuudesta, tunnettuudesta ja yrittäjätaustasta on varmasti etua myös meidän omassa varainhankinnassamme, kommentoi Alakoski Keplin tiedotteessa ja jatkaa:

– Olemme sopineet Lassilan kanssa, että meidän puolestamme hän voi jatkaa Yle urheilun asiantuntijatehtävissä sivutoimiluvan turvin, sanoo Alakoski

Lassila puolestaan kommentoi tiedotteessa valintaansa seuraavasti:

– Olen innoissani päästessäni mukaan kehittämään rakkaan kotiseutuni liikunta- ja urheilukulttuuria.  Olen urheilu-urani jälkeen pyrkinyt työskentelemään urheilun ja liikunnan parissa mahdollisimman monipuolisesti.  Tulevassa tehtävässä pääsen vaikuttamaan ja toimimaan erittäin laajassa tehtäväkentässä, joka koskettaa hyvin monia kohderyhmiä.  Minulle työssä on tärkeää, että sillä on merkitystä ja vaikuttavuutta ja voin kehittää itseäni.  Tunnen, että tässä tulevassa roolissa näillä kaikilla osa-alueilla on suuri mahdollisuus toteutua, Kalle Lassila toteaa.

Keski-Pohjanmaa Liikunta on yksi Suomen viidestätoista aluejärjestöistä ja yhdistyksellä on seitsemän päätoimista liikunnan ja urheilun päätoimista asiantuntijaa palkkalistoillaan. Kepli toimii 21 kunnan, kolmen maakunnan, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueella. Jäseniä Keplillä on 135.

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit