swix rullahiihto550 90

Kansanjuhlaa auringonpaisteessa

ihmisetVaikka MM-hiihdot ovat olleet suurta kansanjuhlaa alusta alkaen, niin nyt näyttäisi pidot parantuvan entisestään. Aurinko on vihdoin löytänyt Holmenkollenin ja väkeä on aivan käsittämätön määrä.

ihmisetKansaa valuu tasaiseen tahtiin Kollenille. Kuva: Hevoskuuri.fiVaikka MM-hiihdot ovat olleet suurta kansanjuhlaa alusta alkaen, niin nyt näyttäisi pidot parantuvan entisestään. Aurinko on vihdoin löytänyt Holmenkollenin ja väkeä on aivan käsittämätön määrä. Tarkkaa arviota on mahdotonta sanoa, mutta pitkälle yli 100 000 ihmistä löytyy Holmenkollenin stadionilta ja maastosta. Eilisillan metrojunat olivat täynnä ihmisistä suksineen ja rinkkoineen, jotka olivat matkalla metsään viettämään hiihtojuhlaa viikonlopuksi. Hevoskuurikin sai lukuisia kutsuja, mutta joutui valitettavasi kieltäytymään työkiireiden takia. Tämän aamun kansanmarssia on jo vaikea sanoin kuvata.

Päivän ohjelmassa on siis naisten 30 km yhteislähtökilpailu, josta on tulossa varsin mielenkiintoinen. Marit Björgen on voittanut tähän mennessä kaiken, mihin on osallistunut ja haluaa varmasti sivuta Jelena Välben ennätystä saavuttaa viisi MM-kultaa samoissa kisoissa. Justyna Kowalczyk ja Charlotte Kalla haluavat olla toista mieltä tästä ja lähtevät todella nälkäisinä päivän kilpailuun. Varsinkin Kalla on ollut todella hyvässä lyönnissä viime matkoilla. Odotettavissa on, että tämä kolmikko Therese Johaugilla ja Krsitin Störmer Steiralla höystettynä tulevat karkaamaan muilta jo varsin varhaisessa vaiheessa ja muiden kohtaloksi jää tapella sijoista kuudesta eteenpäin.

Suomalaisista yksi sijoittuu kymmenen parhaan joukkoon, mutta parempaa ei taida tällä kertaa olla odotettavissa. Tai sitten voisi olla, jos Riitta-Liisa Roponen olisi onnistunut löytämään jostain huippuparin päivän kilpailuun. Rituhan on ollut kunnossa kisoissa, mutta toistaiseksi sukset eivät. Yleisesti ottaen Suomen suksihuolto on onnistunut kisoissa erinomaisesti. Hevosmiesten tietotoimiston mukaan lumi on Kollenilla hyvin pitkälle samanlaista kuin Salpausselällä, paikoitellen varsin hidasta ja jauhomaista. Ja Salpausselän lumen, jos minkä, suomen huoltomiehet tuntevat läpikotaisin. Muutamien suomalaisten, kuten Ritun ja Villen ongelmat ovatkin johtuneet nimenomaan siitä, ettei sopivia pareja ole vaan löytynyt, eikä siitä että voitelussa oltaisiin epäonnistuttu heidän osalta.

Nyt Hevoskuurikin siirtyy mediatiloista ladun varteen aistimaan ainutlaatuista kisatunnelmaa.

-Tero Viljanen, Holmenkollen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit