KU Swix Pro 22 550x90px

Kari Varis ja Kaisa Mäkäräinen vahvimpia Aateli Racen maastojuoksussa

aatelimiehet290811_introKari Varis ja Kaisa Mäkäräinen olivat nopeimpia aamupäivällä juostussa Vuokatin Aate Racen maastojuoksuosuudella.


aatelimiehet290811Kari Varis jätti lopussa Lari Lehtosen. Kuva: Hevoskuuri.fiKari Varis ja Kaisa Mäkäräinen olivat nopeimpia aamupäivällä juostussa Vuokatin Aate Racen maastojuoksuosuudella.

Aateli Race jatkui eilisen prologin jälkeen maastojuoksulla, joka käytiin 1,5 kilometriä pitkällä suhteellisen vaativalla lenkillä. Naiset juoksivat kaksi kierrosta ja miehet kolme.

Naisten maastojuoksu alkoi Aino-Kaisa Saarisen komennossa Kaisa Mäkäräisen seuratewssa vanavedessä. Toisella kierroksella Mäkäräinen kiristi tahtia ja onnistui repimään eroa Saariseen noin kuusitoista sekuntia. Kerttu Niskanen juoksi maaliin kolmantena.

– Se oli hyvä juoksu. Ensimmäisellä kierroksella taktiikkana oli peesailla. Toisella kierroksella oli pieni yllätys, kun eroa rupesi tulemaan nousussa, kommentoi Mäkäräinen.

Takaa-ajoon Mäkäräinen pääsee 19 sekuntia ennen Saarista.

aatelinaiset290811Aino-Kaisa Saarinen veti ensimmäisen kierroksen. Kuva: Hevoskuuri.fi– Rullarataosuus ei ole ollut ihan parhaimpia puoliani ja Aino-Kaisa tulee varmasti kovaa takaa, mietti Mäkäräinen asetelmia takaa-ajoon.

Aino-Kaisa Saarinen valitteli hiukan nahkeaa menoa.

–Aikakin jäi jonkin verran viime vuotisesta. Takaa-ajoon lähdetään kuitenkin tosissaan, totta kai, sanoi Saarinen.

Miesten puolella Kari Varis lähti pitämään kovinta vauhtia ja vain Lari Lehtonen tuli mukana. Lehtonen kävi jossain vaiheessa edessäkin mutta viimeisessä alamäessä Varis karkasi maastojuoksun voittoon.

–Jalat tuntuivat vähän väsyneeltä, mutta eilinen tuntui kuitenkin avaavan paikkoja. Otin juhannuksen kevyesti ja elimistö kaipasi herättelyä. Alkuun tuli lähdettyä vähän turhan kovaa, tuumi Varis.

Takaa-ajoon kärjesssä lähtevä Lari Lehtonen oli tyytyväinen juoksuunsa.

– alamäet eivät ole vahvuuteni vaikka Kari olisi kyllä lopussa mennyt ohi joka tapauksessa, tuumi Lehtonen.

Vuokatin Aateli Race huipentuu iltapäivällä käytävään takaa-ajoon jossa naisilla on matkana 10 ja miehillä 15 kilometriä. Vapaalla hiihdettävän kisan loppuun noustaan Vuokatinvaaran päälle.

Tulokset, maastojuoksu

Naiset

1. Kaisa Mäkäräinen 10:57
2. Aino-Kaisa Saarinen 11:13
3. Kerttu Niskanen 11:25

Miehet

1.Kari Varis 15:19
2. Lari Lehtonen 15:22
3. Jussi Simula 15:31

Tilanne ennen taka-ajoa

Naiset

1. Kaisa Mäkäräinen 18:20
2. Aino-Kaisa Saarinen 18:39
3. Kerttu Niskanen 19:12

Miehet

1. Lari Lehtonen 21:38
2. Jussi Simula 21:49
3. Kari Varis 22:06

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit