swix rullahiihto550 90

Kari Varis lähtee nauttimaan tuskasta

varis260211_introHevoskuurin blogisti Kari Varis sai kolmisen viikkoa sitten mielenkiintoisen puhelun. Luurin toisessa päässä oli päävalmentaja Magnar Dalen, joka ilmoitti että Kari pääsee mukaan Oslon MM-hiihtoihin ja yhdistelmähiihtoon. Kari oli valmistautumassa Finlandia-hiihtoon, joten suunnitelmat menivät uusiksi.

varis260211Kari Varis nauttii tuskasta. Kuva:Hevoskuuri.fiHevoskuurin blogisti Kari Varis sai kolmisen viikkoa sitten mielenkiintoisen puhelun. Luurin toisessa päässä oli päävalmentaja Magnar Dalen, joka ilmoitti että Kari pääsee mukaan Oslon MM-hiihtoihin ja yhdistelmähiihtoon. Kari oli valmistautumassa Finlandia-hiihtoon, joten suunnitelmat menivät uusiksi. Kari ehti käymään hetken Rukalla valmistautumassa, kunnes tuli lähtö Norjaan. Soiton ainoa negatiivinen asia oli se, että Karilta jäi nyt Drammenin 15km väliin, koska Matti Heikkinen tarvitsi vielä startin ennen MM-kisoja. Muuten soitto sai Karin suupielen hymyyn.

Tässä sitä nyt ollaan, Karin kanssa Oslossa juttelemassa huomisesta kilpailusta. Kari valmistautumassa 27-vuotiaana ensimmäisiin arvokisoihin. Millä mielellä sitä odotellaan huomista?

–Hyvällä ja luottavaisella mielellä ollaan. Muutaman pursuit-treenin ehdin tehdä. Kauden parasta hiihtoa lähden tekemään ilman muuta. Vauhdinpidosta minun ei varmaankaan tarvitse huolehtia, muut pitävät kyllä siitä huolen. Perinteisen latu on varsin mukava, siinä on hyviä hiihdettäviä nousuja. Vapaan latu on sitten enemmän kikkailua stadionin läheisyydessä. Tarkoitus on vaan nauttia kisan antamasta tuskasta, Kari hymyilee.

Me Hevoskuurin lukijat toivotamme Karille onnea kovaan koitokseen. Luvassa on myöhemmin Karin omaa tarinointia MM-kisoista.

Suomen päävalmentaja Magnar Dalen toivomuksena on, että Matti Heikkinen olisi kymmenen joukossa. Muilta hiihtäjiltä hän odottaa pääsyä 30 joukkoon. Silloin he ovat tehneet hyvän hiihdon.

-Huomenna pitäisi olla tasaisemmat sääolosuhteet kuin tänään. Uskon, että irtiottoyrityksiä tullaan tekemään esim. Daniel Rickardssonin toimesta. Mutta ensimmäiset irtiottoyritykset tuskin onnistuvat, vaan tarvitaan useampi yritys. Varmasti tullaan tekemään myös yhteistyötä eri maiden välillä ja uskon että puolenkin minuutin karkumatka voidaan ryhmässä ajaa kiinni. Varsin mielenkiintoinen kisa on tulossa. Northugia tullaan tuskin tullaan kärjessä näkemään, ei ainakaan matkan varrella, mutta ehkä maaliviivalla. Joukkue on nyt tämä, koska jouduimme säästelemään Mustia ja Villeä parisprinttiin, ohjelma on sellainen.

Suomen suurin toivo Matti Heikkinen lähtee luottavaisin mielin kisaan. –Varsinaisia mailerivetoja en ole tehnyt, mutta intervalleja kumminkin viimeistelyleirillä. Niillä on saatu vielä suorituskykyä hiottua. Ensimmäiset kolme-neljä kilometriä ovat varsin kovia, joten kyllä sen viimeistään viiden kilometrin kohdalla tietää, minkälainen kisavire on päällä.

Letkan vetäjäksi Matti ei ole ajatellut mennä: -Turha toivo miettiä jotain omaa hiihtoa, kisa muotoutuu kyllä itsestään. Kärkiryhmässä on tarkoitus roikkua mukana. Suksipuolella on valmistuttu kaikkiin keleihin ja Liberecin pitopohjasuksetkin ovat kolmen minuutin varotusajalla valmiina. Onneksi on kuitenkin stabiilimmat olosuhteet tulossa kuin tänään.

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, josko Suomen mieshiihtäjistä olisi ensimmäisiksi venyjiksi näissä kisoissa.

-Tero Viljanen

ps! Saksan Eric Frenzel teki upean soolohiihdon yhdistetyssä. Sitä oli ilo seurata.

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit