swix rullahiihto550 90

Karlsson kohtaa Björgenin Toppidretssvekan avauksessa

Frida Karlsson nähdään huomenna 55 kilometriä pitkässä Toppidrettsvekan avauskilpailussa. Kuva: Kristian Thorsen.

Frida Karlsson nähdään huomenna 55 kilometriä pitkässä Toppidrettsvekan avauskilpailussa. Kuva: Kristian Thorsen.

Mihin riittää Frida Karlssonin tasatyöntökapasiteetti? Se selviää huomenna, kun ruotsalainen asettuu Norjassa Trondheimin seudulla kilpailtavan Toppidrettsvekan ensimmäisen starttiin, 55 kilometriä pitkään perinteisen rullahiihtoon.

Karlsson saa vastaansa tukun Visma Ski Classics -sarjan kärkinaisia Lina Korsgrenin johdolla. Mukana ovat niin Britta Johanson-Norgen, Emilie Fleten kuin viime talven ylikunnon takia väliin jättänyt Astrid Öyre Slindkin. Lisää mielenkiintoa kilpailuun tuo myös talviurheilulegenda Marit Björgenin mukanaolo.

Mielenkiintoa ei puutu myöskään miesten kilpailusta. Mukana ovat muun muassa Johannes Höstflot Kläbo, Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Erik Valnes, Andrew Musgrave ja naisten tapaan iso nippu Visma Ski Classics -sarjan kärkihiihtäjiä. Myös ikinuori Anders Aukland on mukana. Väriä kilpailuun tuo Petter Northug.

Aiempina vuosina Toppidrettsvekassa nähty Iivo Niskanen ei ole tällä kertaa mukana, maajoukkueen leireillessä parhaillaan Italiassa. Myöskään aiemmin Norjassa viihtynyttä Alexander Bolshunovia ei kisassa nähdä – olettavasti Norjan tiukoilla matkustussäännöillä on osuutensa asiaan.

Norjassa asuva Heikki Korpela on kilpailussa mukana.

Perjantaina Toppidrettsvekalla rullahiidetään kolmen kilometrin tasatyöntökilpailu ylämäkeen päivällä ja vapaan sprintit illalla. Lauantaina ohjelmassa on 15/20 kilometrin yhdistelmähiihto.

Katso lähtölistat

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit