swix rullahiihto550 90

Karlsson Northugista: "Hän on sika"

northug040311_introRuotsalaisten mainioon viestihopeaan päättynyt päivä ei herättänyt länsinaapurissa rajatonta riemua. Petter Northugin jarrutus juuri ennen maaliviivaa tuomittiin laajalti ruotsalaisten hiihtopersoonien keskuudessa.

northug040311Petter Northug. Kuva: Ski-VM/Stian BrochRuotsalaisten mainioon viestihopeaan päättynyt päivä ei herättänyt länsinaapurissa rajatonta riemua. Petter Northugin jarrutus juuri ennen maaliviivaa tuomittiin laajalti ruotsalaisten hiihtopersoonien keskuudessa. Kaikkein kovinta kritiikkiä antoi SVT:n hiihtoasiantuntija Jonas Karlsson, joka kutsui Northugia siaksi.

-Siihen asti se oli "okei" kun hän hyssytteli yleisöä, tätähän me näimme jo sprinttiviestissä, mutta sitten hän menee hyvän maun yli kun hän jarruttaa ennen maaliviivaa odottaakseen kilpakumppaneitaan. Se ei ole hienoa. Hän on hieno urheilija, mutta hänellä on myös toinen puoli, hän on sika, latasi Karlsson viestin jälkispekulaatioissa.

Samassa yhteydessä Karlsson muisti kuitenkin hämmästellä Northugin taktista silmää ja kykyjä, jolla hän hoitaa jokaisen kullan kotiin.

Per Elofsson asetteli sanansa hieman eri tavalla, muttei hänkään norjalaisen jarrutteluista tykännyt. Elofssonin mielestä Northugilta puuttui harkintakyky tilanteessa.

Northugin jarruttelut lähimpää näki Ruotsin ankkuri Marcus Hellner. Häntä harmitti viestin jälkeen hävitty loppukamppailu, ei Northugin jarruttelu.

- Se on ihan normaali Petterin tyyli ja se on hänen juttunsa, kommentoi vaisuhko Hellner SVT:lle.

Viestin viimeisiä kilometrejä Hellner kuvasi brutaaliksi taisteluksi.

Northug lisäsi vettä kiukaalle

Voittoankkuri otti itse ilon irti sekä omista tempauksistaan, että ruotsalaisten ärtymyksestä.

-Tarkoitukseni oli tehdä "björndähliet" eli pyörähtää 360 astetta suksilla. Minulla ei kuitenkaan ollut tarpeeksi aikaa, joten se jäi 90 asteeseen. Ensi kerralla aion pyörähtää 360 astetta, ehkä 720 tai 1020 astetta. Katsotaan mikä se tulee olemaan, kommentoi Northug Expressenin mukaan.

Jotkut lukijoista saattavat muistaa kun Björn Dählie hiihti takaperin maaliin Lillehammerin olympialaisissa 1994 suksillaan 360 astetta ennen maaliviivaa.

Ruotsalaiskomentaattorin sikasyytöksiin Northug vastasi lehdistötilaisuudessa samalla mitalla.

-Olen jutellut toimittajan vaimon kanssa ja toimittaja itsehän se sika on, kertoi Northug.

Northug puolusteli temppujaan viittaamalla Hellnerin tuuletuksiin sprinttifinaalin loppusuoralla

-Kun Hellner voitti sprintin, hän seisoi yhdellä suksella. Se on sama juttu.

Hellner ratkaisi sprintin maailmanmestaruutensa ylämäessä, jossa kaikki kilpakumppanit jäivät roppakaupalla. Hellnerin käsittämättömän vedon jälkeen kumpu sai nimekseen "Hellner-backen"

Northug jatkoi piikittelyään ja kertoi uskoneensa Hellnerin iskevän samassa mäessä.

-Me tiedämme että hänellä on kukkulansa jonka nimi on Hellner-backen. Jos se kukkula meinaa vielä jatkossakin olla Hellner-backen, täytyy hänen seuraavalla kerralla iskeä siellä entistä kovempaa.

Northug osasi omien temppujensa lisäksi hehkuttaa myös kotiyleisön edessä voitettua viestikultaa

-Tämä on ollut unelma meille kaikille joukkueessa, emme unohda tätä päivää ikinä, tunnelmoi Northug

Ja lopuksi SVT:n Jonas Karlsson veti sanojansa takaisin.

-Ei Petter mikään sika ole, eivät siat osaa edes hiihtää, vastasi Karlsson Aftonbladetin uteluihin.

Lähde: SVT, Expressen, DN, Aftonbladet

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit