KU Swix Pro 22 550x90px

Kasvuhormoni Veerpalun doping-käryn takana

veerpalu070411_introTänään varmistui, että kaksinkertaisen olympiavoittajan Andrus Veerpalun doping-näytteestä on löytynyt normaalia korkeampi määrä kasvuhormonia. Juuri pidetyssä lehdistötilaisuudessa virolaishiihtäjä itse kiistää käyttäneensä dopingia.

veerpalu070411Andrus Veerpalu. Kuva: Aapo LaihoTänään varmistui, että kaksinkertaisen olympiavoittajan Andrus Veerpalun doping-näytteestä on löytynyt normaalia korkeampi määrä kasvuhormonia. Juuri pidetyssä lehdistötilaisuudessa virolaishiihtäjä itse kiistää käyttäneensä dopingia.

Andrus Veerpalu antoi positiivisen doping-näytteensä Otepäässä 29. tammikuuta. Veerpalu ei osallistunut Oslon MM-hiihtoihin vedoten polvivaivaan ja sairasteluihin. Samalla hän kertoi tuolloin päättävänsä kilpailu-uransa. Kansainvälinen antidopingtoimikunta Wada tutki Veerpalun näytteen 14. helmikuuta ja Veerpalu sai asiasta tiedon seuraavana päivänä, 15. helmikuuta. B-näyte tutkittiin huhtikuun alussa Saksassa ja myös B-näyte osoitti normaalia suuremman kasvuhormonin määrän. Tieto tästä kantautui Viroon illalla 6.4.

Kasvuhormonin testaus on otettu vasta hiljattain käyttöön ja mikäli Veerpalun doping-kärylle tulee lopullinen vahvistus, olisi Veerpalu ensimmäisiä kasvuhormonista kärynneitä huippu-urheilijoita maailmassa. Andrus Veerpalu vakuuttaa kuitenkin syyttömyyttään ja vetoaa aikaisempiin yli 100 negatiiviseen testitulokseen. Myös Viron hiihtoliitto ja päävalmentaja Mati Alaveri seisovat ainakin toistaiseksi Viron kansallissankarin takana kertoen, että asiantuntijan mukaan positiivinen doping-tulos saattoi johtua kovasta harjoittelusta, mikä olisi lisännyt huomattavasti kasvuhormonin tuotantoa. Jäämme odottamaan lisää tietoa tapauksesta.

Lähde: Postimees

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit