KU Swix Pro 22 550x90px

Kauden avaukset Ruotsissa ja Norjassa sekä muita hiihtouutisia lyhyesti

William Poromaa ei ole mukana Ruotsin kauden avauksessa. Kuva: Jesper Zerman/Bildbyrån

William Poromaa ei ole mukana Ruotsin kauden avauksessa. Kuva: Jesper Zerman/Bildbyrån

Maastohiihtokausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Ruotsissa ja Norjassa sekä muita ajankohtaisia hiihtouutisia lyhyesti. 

Ruotsin avaus Jällivaarassa

Ruotsin maastohiihtokausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Jällivaarassa. Perjantaina ohjelmassa on vapaan sprintit, lauantaina kilpaillaan 10/15 kilometriä perinteisellä ja sunnuntaina samat matkat vapaalla.

Willian Poromaa ei ole sairastumisen takia mukana Jällivaarassa. Myös kesällä kovaa vauhtia rullasuksilla esittänyt Emma Ribom on sairaana. Viime talvena kaksi maailmancupin sprinttikilpailua voittanut Oskar Svensson kärsii selkäongelmista ja Jällivaaran lisäksi myös maailmancupin avaus Rukalla jää häneltä hiihtämättä.

Norja avaa Beitostölenissä

Norjassa kausi käynnistyy perinteisen tapaan Beitostölenistä. Ohjelma on sama kuin ruotsalaisilla.

Johannes Höstflot Kläbo ei hiihdä Beitostölenissä. Kläbo haluaa varmistaa palautumisen korkeanpaikanleiristä ja parannella lievää vilustumista. Lisästressiä Kläbolle on aiheuttanut valmentaja-isoisän Kåren joutuminen sairaalaan.

Maiken Carpersen Falla parantelee vilustumistaan eikä kilpaile viikonloppuna, mutta maailmancupin avauksen ei pitäisi olla vaarassa.

Ei Holmenkollenia vuonna 2025

FIS on julkaissut verkkosivuillaan toistaiseksi maailmancupin alustavan kalenterin vuoteen 2025 asti. FIS:n maastohiihtokomitean puheenjohtaha Vegard Ulvang on kuitenkin näyttänyt norjalaismedioille suunnitelman aina vuoteen 2027 asti. Alustava kalenteri on julkaistu Langrenn.comissa. Mielenkiintoista on, että vuonna 2025 ei hiihdetä kaikkein pyhimmässä paikassa Holmenkollenilla. Vegard Ulvang perustelee Langrenn.comille asiaa sillä, että MM-hiihdot ovat kyseisenä vuonna Norjassa ja Norjassa olisi liikaa kilpailuja jos myös Holmenkollen olisi mukana kalenterissa.

Suomen kannalta positiivista on että Rukalla tullaneen hiihtämään joka vuosi ainakin kauteen 2026-2027. Sen sijaan Salpausselän kisat ei ole mukana maailmancupissa kausilla 2023-2024 ja 2026-2027.

Charlotte Kallasta kunniatohtori

Luulajan yliopisto on nimittänyt Charlotte Kallan kunniatohtorikseen. Titteli ei tule Kallan akateemisista saavutuksista. Yliopiston perustelut kuuluvat Längd.sen mukaan seuraavasti: "Charlotte Kalla on erittäin loistava ja tärkeä Norrbottenin läänin edustaja. Hän on loistava roolimalli monille nuorille. Hän tulee olemaan Luulajan yliopiston kehittämisen kannalta tärkeä kunniatohtori urheilusaavutustensa, Norrbottenin lääniin sekä kylmään, lumeen ja jäähän liittyvän yhteytensä ansiosta."

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit