KU Swix Pro 22 550x90px

Kerttu Niskanen ei kevennellyt ennen lauantain voittoa Oloksella

Kerttu Niskaselle lauantain voittoisa kisa oli hyvä kova harjoitus. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kerttu Niskaselle lauantain voittoisa kisa oli hyvä kova harjoitus. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Oloksen Tykkikisat jatkuivat lauantaina perinteisen tyylin normaalimatkan kilpailuilla. Naiset hiihtivät kymmenen kilometriä paikoin sakeassakin lumisateessa lämpötilan ollessa nippa nappa pakkasen puolella.

Päivän nopeimmat naishiihtäjät löytyivät haastavassa kelissä Suomesta Kerttu Niskasen ollessa joukon nopein.

- Lunta tuprutti ja ladut olivat muljussa kunnossa. Sai sotkea, että jotenkin eteenpäin pääsi, voittaja kertoi "työnaisen kelistä".

Niskaselle kovimman haasteen tarjosi Krista Pärmäkoski, joka sai kurottua yli kymmeneen sekuntiin venyneen eron kiinni lähes kokonaan viimeisellä kilometrillä. Maalissa naisten välinen ero oli 2,9 sekuntia.

- Krista hiihti tasaiset pätkät aika paljon kovempaa kuin minä, mutta nousuosuuksilla pystyin ottamaan sekunnit kiinni. Rauhassa olen viimeisen laskupätkän tullut maaliin. Olen näköjään ajatellut, että tämä riittää, Niskanen nauroi.

Vieremän Koiton Niskanen on harjoitellut Oloksella maajoukkueen mukana reippaita määriä.

- Ei puhettakaan, että oltaisiin tähän kevennetty. Hyvä kova harjoitus tämä oli leiriviikon keskelle, hän totesi.

Perinteisen kilpailu oli Niskasen ainoa startti Tykkikisoissa. Ensi viikonloppuna Rovaniemen Suomen Cupissa hän hiihtää molempina päivinä.

Pärmäkoski kirosi hitaampia

Päivän kakkonen Krista Pärmäkoski antoi hitaammille kilpasiskoilleen palautetta. Nämä eivät meinanneet antaa latua nopeammalle, vaikka sääntöjen mukaan tämä pitäisi tehdä.

- Vähän tuli kirosanojakin päästettyä. Pitää sanoa heille, että lukevat sääntökirjaa, Pärmäkoski sanoi.

parmakoski krista olos 2015Krista Pärmäkoski joutui ohittamaan hitaampia Oloksella. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Ikaalisten Urheilijoiden edustajan mukaan suoritus ei kuitenkaan kaatunut hitaampiin hiihtäjiin ja ruuhka oli osin ymmärrettävä: lähes kaikki etenivät vain yhtä uraa pitkin uuden lumen peittäessä toista uraa.

- Tekniikka on kehittynyt, kun pystyin hiihtämään tällaisessa kelissä rennommin kuin aiemmin.

Petollinen helppo rata

Pärmäkoski ei osannut arvioida, mihin lauantain suoritus olisi maailmancup-areenoilla riittänyt. Omaa tuntemusta oli vaikea arvioida raskaissa olosuhteissa.

- Tietenkin keli on raskas kaikille. Tämä rata on vähän petollinen, kun se on helppo. Luulen, että lähellä kärkeä olisin ollut, mutta ei se hiihto vielä ihan terävää ollut, Rukaa kohti valmistautuva Pärmäkoski analysoi.

RoponenRituLauantaiRiitta-Liisa Roponen työnsi loppuun asti lauantain perinteisen kilpailun loppusuoralla. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Riitta-Liisa Roponen piti palkintokorokkeen suomalaisena hiihtämällä kolmanneksi. Ero Niskaseen oli maalissa 24,5 sekuntia.

Seuraavat sijat menivät Svetlana Nikolaevalle, Julia Tikhonovalle ja Jelena Kolominalle. Suomalaisista kymmenen parhaan joukkoon hiihtivät vielä Anne Kyllönen, Marjaana Pitkänen ja Aino-Kaisa Saarinen.

Huomionarvoista on myös se, että perjantaina tasatyöntänyt valkovenäläinen Valiantsina Kaminskaja jatkoi samalla tyylillä lauantain kilpailussa. Lopputuloksissa pumppaus riitti sijaan 11.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit