KU Swix Pro 22 550x90px

Kerttu Niskanen kertoo jatkossa kuulumisistaan Hevoskuurin uutena blogistina

KerttuNiskanen_intro130511Seuraavana hiihtäjäkuulumisten joukossa Hevoskuuri ylpeänä esittää uuden blogistinsa Kerttu Niskasen kevätkuulumiset. Jatkossa voimme lukea Kertun kuulumisista Hevoskuurin sivuilla hänen itsensä kertomana.

KerttuNiskanen130511Kerttu Niskanen matkalla ensimmäiseen aikuisten suomenmestaruuteen Puijon SM-kisoissa. Kuva: Hevoskuuri.fiSeuraavana hiihtäjäkuulumisten joukossa Hevoskuuri ylpeänä esittää uuden blogistinsa Kerttu Niskasen kevätkuulumiset. Jatkossa voimme lukea Kertun kuulumisista Hevoskuurin sivuilla hänen itsensä kertomana.

Alkukauden sairastelujen jälkeen Kerttu pääsi hyvään kuntoon lopputalvesta. Parhaimpina saavutuksina oli pääsy Oslon MM-kisoihin ja hieno kahdeksas sija perinteisen 10 km:llä. Nuorten MM-kisoista tuli kultaa sprintistä ja pronssia yhdistelmä hiihdosta alle 23-vuotiaiden sarjassa. Hyvän kauden kruunasi vapaan 30 km:n SM-kulta Puijon SM-kisoista. Kuulostellaanpa hiukan uuden blogistimme ajatuksia.

Moi Kerttu! Mitä kuuluu ja mitä puuhailet ja missä päin sinä asut tällä hetkellä?

– Kiitos hyvää kuuluu. Vuokatissa asun tällä hetkellä. Minä olen Kajaanin AMK:ssa kirjoilla liikunnanohjaajan koulutuslinjalla, mutta viimeisen vuoden aikana en ole ehtinyt yhtään opiskelemaan. Katsotaan, jos jossain välissä tulevaisuudessa ehtisi. Nyt on pari viikkoa huilattu viimeisen kisan jälkeen ja viikko vielä huilataan. Sitten aloitetaan uusi harjoittelukausi.

Miten itse koet viime kautesi sujuneen?

– Kausi meni hyvin ja kokonaisuutena voin olla tyytyväinen. Alkukausi meni sairastellessa, mutta loppukausi sujui paremmin. Sain mitalin nuorten kisoista ja pääsin aikuisen arvokisoihin. Ja kyllä kahdeksas sija on tosi hyvä saavutus minulle Oslon MM-kisoista.

KerttuNiskanenII130511Kerttu Niskanen mitalikahveilla nuorten arvokisamitalit kaulassaan. Kuva: Hevoskuuri.fiSinulla on tosiaan ollut paljon sairasteluja, keksitkö mitään selitystä siihen?

– Usein olen tosiaan ollut alkutalvesta sairaana. Nyt olen muutamana kertana tullut Ramsaun leirin jälkeen kipeäksi ja pitää varmaan miettiä, että kannattaako sinne jatkossa mennä. Mykoplasmabakteeri on vaivannut minuakin useamman kerran. Vaikeaa keksiä mitään selitystä näille sairauksille, mutta toivotaan että jatkossa hiukan helpottaisivat.

Millä mietteillä olet lähdössä ensi kauteen? Tuleeko muutoksia ja kuka sinun valmentaja olikaan?

– Tour de Ski:tä odotan mielenkiinnolla ja sinne lähden mielelläni katsomaan kuinka se sujuu. Sitten Maailman cup-kiertue on tavoitteena ja tarkoituksena on tehdä ehjä kausi niin, että keväälläkin jaksaa vielä rutistaa. Yleensä olen keväällä päässyt aina hyvään kuntoon. Esko Paavola Vuokatista on minun valmentajani. Hän on valmentanut minua siitä saakka kun menin Vuokatin hiihtolukioon ja hyvin on valmennussuhde toiminut. Ensi kaudelle on vapaan tekniikkaa kehitettävä ja voimaa hankittava lisää. Muuten ei varmaan hirveästi muutoksia tule. Määrää lisätään, nyt olen treenannut vielä suhteellisen vähän, joten määrää on vara lisätä.

Mitkä koet vahvuutenasi ja heikkoutenasi?

– Vapaan hiihto on ollut heikkouteni. Tosin hassua, että nythän tuli ensimmäinen naisten sarjan SM-kulta juuri vapaalla. Samoin voimapuoli on heikkoa, eli voimaa on saatava lisää. Vahvuutena on sitten perinteisen tyyli ja kestävyys. Lisäksi minulla on kova voitontahto ja halu menestyä on suuri. Näin toisetkin ovat minulle kommentoineet.

Myös veljesi Iivo on lupaava hiihtäjä, teettekö paljon yhdessä harjoituksia?

– Nyt kun Iivo muutti myös Vuokattiin, niin olemme harjoitelleet jonkin verran yhdessä. Varsinkin rauhallisia lenkkejä voimme ja on kiva tehdä yhdessä.

Kerro hiukan kesäharjoittelustasi, mitä asioita sinä painotat kesäharjoittelussasi?

– Nyt tulee varmaankin heti voimajakso näin alkuun. Esko hoitaa tarkemmin jaksotuksen. Leirejä tulee olemaan paljon, maajoukkueleirityksen kautta ja näihin panostetaan. Leirejä seuraavina kotiviikkoina joutuu palauttelemaan. Muuten kesällä on rullahiihtoa paljon ohjelmassa ja tehotreeneistä suurin osa tulee rullilla tehtyä. Tykkään myös juosta, joten sitäkin on paljon ohjelmassa, ja sauvarinnettä myös. Vuokatti ja Vaaran maisemat ovat siitä hyvä paikka, että siellä onnistuu hyvin nämä kaikki treenimuodot. Ihan osittain näiden hyvien treeniolosuhteiden takia Vuokatissa asustellaan.

Minkälaisia pitkän tähtäimen suunnitelmia sinulla on hiihtourallesi?

– Kausi kerrallaan mennään. Viime talvena pääsin ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoihin ja niihin halutaan päästä jatkossakin. Vancouverin olympialaisiin en vielä päässyt, joten seuraavat Sotshin olympialaiset kyllä kiinnostavat kovasti.

Kiitokset tästä haastattelusta ja tervetuloa mukaan Hevoskuurin porukkaan! Jatkossa odotamme innolla sinun kuulumisiasi Hevoskuurin blogistina!

- Tero Viljanen

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit