swix rullahiihto550 90

Kerttu Niskanen nousi takaa-ajossa Vuokatin Aateli Racen voittoon

Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen Aateli Racen palkintopallilla. Kuva: Touho Häkkinen

Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen Aateli Racen palkintopallilla. Kuva: Touho Häkkinen

Kerttu Niskanen onnistui tavoittamaan 28 sekuntia häntä ennen starttanneen Johanna Matintalon Vuokatin Aateli Racen päättäneessä 10 kilometrin takaa-ajossa ja voittamaan koko kilpailun.

Matintalo hiihti toiseksi. Kolmas oli Anne Kyllönen. Sijalta 15 matkaan startannut Jasmi Joensuu onnistui nousemaan sijalle neljä.

joensuu Touho 4647Jasmi Joensuu teki takaa-ajossa hyvän nousun. Kuva: Touho Häkkinen

Niskanen saavutti Matintalon Vuokatinvaaran nousussa ja paineli ohi.

– 28 sekuntia kuulosti paljolta. Ajattelin että Johanna aloittaa reippaasti ja että itsekin on lähdettävä riskillä ja yritettävä kaventaa eroa pikkuhiljaa kiinni. ALku oli vähän liian kova. Jouduin tiukille heti rullaradalla, mutta ajettelin jos pääsen suhtkoht lähelle vaaran alkuun, niin sitten alkaa minulle vahvempi osuus.

– Ei me pitkään hiihdetty yhdessä. Ajattelin, että jatkan omaa taapertamista ja Johanna tulee siinä peesissä ja yrittää lopussa ohi, jos haluaa. En katsonut taakseni, mutta kuulin sauvan piikkien äänestä, että hän ei ollut lopussa ihan lähellä.

Niskanen paranteli kevättalven säärimurtumaansa ja ymmärrettävästi juoksuharjoittelu on ollut toistaiseksi maltillista. Tämä näkyi ymmärrtävästi juoksuosuudella.

– Olisin eiliseltä halunnut parempaa, mutta tulin viikko sitten kotiin pitkältä korkeanpaikan leiriltä, joten meno ei ollut herkintä. Tämän aamun juoksua odotin kauhulla ja kauheaa se olikin! Juoksemalle en ole tehnyt vielä kovia harjoituksia, kommentoi Niskanen.

Krista Pärmäkoski jätti maastojuoksun väliin kokiessaan, että kolme starttia olisi ollut liian kova rasitus tässä vaiheessa. Hän starttasi aaltolähdössä kolme minuuttia kärjen jälkeen ja tuli maaliin neljäntenä.

naiste rullarata Touho 4633Krista Pärmäkoski vauhdissauuhkaisella rullaradalla. Kuva: Touho Häkkinen

Tulokset

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit