KU Swix Pro 550x90px

Kesäkeliä Oberstdorfiin ja muita hiihtouutisia lyhyesti

Kainuun Hiihtoseura johtaa Suomen Cupin viestikilpailua. Kuva: Touho Häkkinen

Kainuun Hiihtoseura johtaa Suomen Cupin viestikilpailua. Kuva: Touho Häkkinen

Ajankohtaisia hiihtouutisia lyhyesti.

Oberstdorfiin ennustettu kesäkeliä

Oberstdorfin MM-hiihdot käynnistyvät ensi viikolla ja ensimmäinen mitalimatka on 24. helmikuuta hiihdettävä sprintti. Sekä Foreca että Norjan ilmatieteenlaitoksen Yr.no-palvelu ennustavat kisakaupunkiin lähes kesäisiä lämpöasteita. Foreca ennsuteen mukaan kisaviikolla on joka päivä vähintään kymmenen lämpöastetta ja yöllä lämpötila laskee vain vaivoin nollan alapuolelle. Yr.non ennuste on vielä hurjempi; se ennustaa sprintin aattopäivällä jopa 18 lämpöastetta. Hiki tulee virtaamaan ladun lisäksi huoltokopilla ja osa saattaa olla tuskan hikeä.

Hiihto kiinnosti taas TV-katsojia

Hiihto kiinnosti jälleen TV-katsojia. Sunnuntainen SM-sprintti tavoitti 917 000 TV-katsojaa ja keskikatsojamäärä oli 560 000. Parisprintti keräsi hurjan katsomäärän vaikka kilpailu hiihdettiin arki-iltapäivänä, keskikatsojamäärän ollessa 325 000. Myös sunnuntainen koostelähetys Jizerska Padesatkasta kiinnosti ihmisiä, sillä sen keskikatsojamäärä oli 322 000.
Tarkemmin Finnpanelin sivuilla

Lapponia-hiihto peruttu

Olksen, Pallaksen jaa Hetan maisemissa hiihdettävä Lapponia-hiihto on peruttu.

– Laadimme tapahtumalle riskianalyysin ja toimenpidelistauksen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Valitettavasti AVI:n linjaus tapahtuman järjestämistä ei mahdollista resursseillamme viikon mittaisen tapahtuman turvallista järjestämistä, ja näin ollen joudumme perumaan tapahtuman, toteaa Lapponia-hiihto ry:n puheenjohtaja Tomi Kuosmanen Lapponia-hiihdon verkkosivuilla.

Bolshunov ja Diggins maailmancupin voittajia

Riippumatta siitä löytääkö FIS korvaavia järjestäjiä Norjan peruuntuneilla kilpailuille, ovat Alexander Bolshunov ja Jessie Diggins maailmancupin kokonaiskilpailun voittajia. Molempien voitto varmistui jo Falunissa. Miehissä paras suomalainen on sijalla 23. oleva Iivo Niskanen. Naisissa Krista Pärmäkoski on 23:s.
Miesten tilanne | Naisten tilanne

Persson ja Korsgren Visma Ski Classics -sarjan kärjessä

Emil Persson johtaa Visma Ski Classics -sarjaa neljän osakilpailun jälkeen. Naisten kokonaiskilpailun johdossa on Lina Korsgren. Miehissä paras suomalainen on sijalla 16. oleva Ari Luusua. Naisissa Heli Heiskanen on sijalla 14. Visma Ski Classics -sarjan kokonaisvoitosta on luvassa noin 32 000 euron palkinto. Sekä Persson että Korsgren ovat myös toistaiseksi kiinni 100 000 euron Grand Slam -palkintorahassa. Sen saaminen edellyttää vielä Vasaloppetin ja Birkebeinerrennetin voittoa. 
Visma Ski Classics -sarjan kokonaistilanne

Mäki ja Kyllönen Suomen Cupin johdossa

Joni Mäki johtaa miesten Suomen Cupia. Naisten johdossa on Anne Kyllönen. Puijon Hiihtoseura johtaa miesten viesticupia. Naisten viesticupin ajantasaista tilannetta Pyhäjärven jälkeen ei Suomen Cupin sivuilta löydy, mutta johdossa on Kainuun Hiihtoseura.
Miesten Suomen Cupin tilanne | Naisten Suomen Cupin tilanne | Miesten viesticupin tilanne

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit