KU Swix Pro 550x90px

Kläbo: Iversen saa lauantain palkintojuuston, mikäli ei auta Bolshunovia sunnuntaina

Emil Iversen lähtee Rukan sunnutaiseen takaa-ajoon kolmannelta sijalta. Kuva: NordicFocus

Emil Iversen lähtee Rukan sunnutaiseen takaa-ajoon kolmannelta sijalta. Kuva: NordicFocus

Johannes Hösflot Kläbo lähtee lähes puolen minuutin johtoasemassa sunnuntain vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailuun Rukan maailmancup-triplan päätöspäivänä.

Takaa-ajon tilanne on mielenkiintoinen, sillä Alexander Bolshunov on toisena 26 sekuntia johtajan takana. Kläbon maanmies Emil Iversen on kolmantena viisi sekuntia Bolshunovista.

Seuraavilla sijoilla olevat Alexander Tshervotkin ja Iivo Niskanen ovat jo 55 sekuntia Kläbosta. Norjan yleisradioyhtiö NRK haastatteli lauantain voittajaa, jolta kysyttiin muun muassa sitä, aikooko Iversen vetää Bolshunovia Kläbon kantaan. Kläbon vastaus oli ”ei tietenkään”. 

Kläbo uskoo, että hänet ajetaan kiinni, sillä ryhmässä on huomattavasti helpompi hiihtää kuin yksi. Lisäksi Kläbo arvioi, että vain voitto kelpaa Bolshunoville. Norjalaisen mielestä on päivänselvää, että Iversen saa tulla venäläisen perässä, ei edellä vetäen.

– Keskustelemme tästä illalla. Ehkä Emil saa juuston tänään, jos auttaa minua huomenna, Kläbo vastasi viitaten maailmancupin yhteistyökumppanin voittajalle jakamaan juustopalkintoon.

Bolshunov281120ThibautNFAlexander Bolshunov joutunee vetämään Kläbon kiinni yksin sunnuntaina. Kuva: NordicFocus

Norjalaisten valmentaja Eirik Myhr Nossum on Kläbon kanssa samoilla linjoilla.

– Bolshunov on yksi maailman parhaista vapaan hiihtäjistä. Emilin tavoite on hiihtää selän takana mahdollisimman pitkään. Johannes hiihtää oman hiihtonsa. Sekä Emil että Johannes eivät ole kauhean huonoja lopussa, jos kilpailu ratkaistaan vasta silloin, valmentaja totesi.

Kläbo oli tyytyväinen lauantain ykköstilaan eilisen niukan sprinttitappion päälle.

– Yririn aloittaa tasaisen kovaa. Eniten olen tyytyväinen siihen, ettei ketään ollut selän takana. Sai taistella yksin. Yritin myös jättää edeltä kiinni otetut urheilijat heti. Hienoa voittaa jälleen väliaikalähtökilpailu, Kläbo tiivisti 15 kilometrin hiihtonsa.

Iivo Niskanen lähtee sunnuntain takaa-ajoon siis viidenneltä sijalta 55 sekuntia kärjestä. Ristomatti Hakola pääsee ladulle kahdeksantena 1.11. Sijalla 13 minitourin tuloksissa majailevan Joni Mäen lähtökäsky tulee 1.28 Kläbon jälkeen ja Perttu Hyvärinen lähtee sijalta 22 vajaat kaksi minuuttia kärjen perään.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit