swix rullahiihto550 90

Kläbolla turhautumista, suuttumusta ja pettymystä: "Tämä tuntuu urani vaikeimmalta päivältä"

Kläbo astelee ulos pettyneenä miehenä. Kuva: NordicFocus

Kläbo astelee ulos pettyneenä miehenä. Kuva: NordicFocus

Norjan hiihtomahdin kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Johannes Hösflot Kläbo hylättiin Oberstdorfin MM-hiihtojen päätösmatkan 50 kilometrin kilpailun loppusuoran tapahtumien takia, ja kuninkuusmatkan maailmanmestaruus lipesi näin maalilinjan ensimmäisenä ylittäneen Kläbon hallusta.

Kläbo tilitti tuntojaan Instagram-tilillään dramaattisen kisapäivän iltana.

–  Tämä tuntuu urani vaikeimmalta päivältä. Tunsin itseni vahvaksi tänään, ja kisa oli hyvin kontrollissa. Voitte katsoa itse, mitä tapahtui ja olla tuomarina, Kläbo kirjoitti.

–  Ollakseni rehellinen, minun on sanottava, että tässä on ollut paljon turhautumista ja suuttumusta kisan jälkeen. Olen odottanut tätä niin pitkään, ja tämä oli kauden päätavoitteeni. Varon sanomasta, mitä mielessäni liikkuu, mutta joka tapauksessa olen hyvin pettynyt siihen, kuinka (kansainvälinen hiihtoliitto) FIS käsitteli tämän tapauksen ja siihen, mikä oli lopullinen päätös. Nyt kaikki tuntuu synkältä, mutta tulen takaisin. Tarvitsen vain vähän aikaa.

Kläbon isä Håkon Kläbo totesi uutistoimisto NTB:lle, että poika "on voittaja".

–  Puhuin Johanneksen kanssa, ja hän on hyvin pettynyt FIS:n päätökseen. Hänestä tuntuu, että FIS tuomitsi hänet täysin. Ymmärrän nuo tunteet, hän ei ansainnut tätä, isä-Kläbo sanoi.

–  Minä sekä (Johanneksen) isoisä Kåre tiedämme, kuinka paljon töitä tämän viisikymppisen eteen on tehty. Tämän piti olla Johanneksen suuri kilpailu. Ja sitä se olikin. Hän on voittaja, mutta FIS halusi toisin. Tämä on surullista.

STT-NTB

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit