swix rullahiihto550 90

Kommentti: Vasaloppet 2022 myytiin hetkessä täyteen – antaa uskoa muillekin tapahtumajärjestäjille

Vasaloppet myytiin täyteen aamupäivän aikana. Kuva: Vasaloppet

Vasaloppet myytiin täyteen aamupäivän aikana. Kuva: Vasaloppet

Ensi vuoden Vasaloppetin ilmoittautumine aukesi eilen aamulla kello 9:00 Ruotsin aikaa ja aamupäivän aikana 15 800 starttipaikkaa myytiin loppuun. Lisäksi Vasaloppetin talviviikolle on myyty yhteensä jo 28 000 starttipaikkaa.

Vasaloppetilla on ensi vuonna edessään juhlavuosi. Ensimmäinen Vasaloppet hiihdettiin vuonna 1922. Juhlavuosi saattaa vauhdittaa ilmoittautumisia, mutta esimerkki antaa uskoa muillekin tapahtumajärjestäjille.

Moni on varmasti pohtinut, miten korona-aika vaikuttaa jatkossa ihmisten käyttäytymiseen. Ovatko ihmiset jatkossa entistä varovaisempia matkailun ja tapahtumien suhteen, kestääkö alan palautuminen pitempään vai onko kysyntä patoutunut koronarajoitusten aikana ja tapahtumissa nähdään jatkossa entistäkin enemmän ihmisiä?

Vasaloppetin esimerkin perusteella vaikuttaa siltä, että ihmisillä on edelleen halu osallistua yhdessä tapahtumiin ja elämysten metsästämiseen. Lisäksi ihmiset ovat korona-aikana löytäneet entistä laajemmin luontoliikunnan pariin. Siitä seuraava askel on itsensä haastaminen tapahtumissa.

Hiihtotapahtumien järjestäjät voinevat katsoa luottavaisemmin tulevaan vuoteen myös Suomessa. Tarvitaan vain rokotteet ja lunta myös ensi talvena.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit