KU Swix Pro 550x90px

Koronapandemiaa pelännyt Heidi Weng jätti Rukan kiertueen kesken - ”Pää ei toiminut”

Kuva: Thibaut/NordicFocus

Kuva: Thibaut/NordicFocus

Norjalaishiihtäjä Heidi Weng ei startannut lauantaina Rukan maailmancupin perinteisen hiihtotavan kilpailuun. Perjantain kolmisen minuuttia kestäneessä sprinttikarsinnassa Weng jäi 26 sekuntia nopeimmalle. Lauantaina hän ei startannut matkaan.

Weng kertoi viikko sitten norjalaisten kauden avausviikonlopussa, että koronaviruksen aiheuttama pelko vie iloa ja voimavaroja hiihtäjän elämästä.

– Olen erittäin hermostunut tämän kauden alla. Pidän hiihtämisestä, mutta en lentokoneeseen menemisestä ja matkustamisesta, Weng kertoi NRK:lle viitaten koronaviruspandemian tuomiin matkustusvaikeuksiin.

Weng sai tuta koronaviruspandemian tuomat haasteet jo maaliskuussa, kun norjalaiset ehtivät matkustaa Pohjois-Amerikkaan ennen kuin maailmancupin viimeiset kilpailut peruttiin pandemian takia. Välillä näytti siltä, etteivät hiihtäjä pääse palaamaan kotimaahansa moneen kuukauteen. Tämä aiheutti hämmennystä ja pelkoa hiihtäjissä, myös Wengissä.

– Juuri tämän takia pelko tulee esiin myös nyt, kun matkustellaan uudestaan, Weng kertoi.

Perjantain hiihdon jälkeen Weng ei kertonut tarkemmin, mistä huono fiilis johtuu.

– Tällä kertaa vain pää oli se, joka ei toiminut, hän kertoi NRK:lle.

Weng ei lähtenyt Rukalta vielä kotiin, vaan hän lähtee Suomesta maajoukkueen muiden jäsenten mukana norjalaisten omalla tilauslennolla sunnuntain kilpailujen päätteeksi.

-Juho-Veikko Hytönen

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit