swix rullahiihto550 90

Korsgren ja Persson taistelevat kärkisijasta Visma Ski Classics rankingissa

Visma Ski Classics-sarjan yksi erikoisuus on oma ranking-lista, jossa sekä ammattihiihtäjät että kuntoilijat ovat rankattuna yhtä aikaa. Jokainen voi osallistua rankingiin liittymällä My Pages-sivuilla ja luomalla itselleen profiilin ja osallistumalla brändin alaisiin kisoihin joko Pro Tourilla tai Challenger-sarjassa.

Ranking laski aikaisemmin jokaisen hiihtäjän 15 parasta kisaa kahden vuoden ajalta (24 kk), mutta nyt vaikuttavista olosuhteista johtuen 12 kisaa otetaan huomioon. Koska myös Challenger-kisat ovat rankingin alaisia tapahtumia, tämän kesän rullahiihdot ovat oiva mahdollisuus kohentaa omaa sijoitustaan. Täten joukolla kisailemaan Lake Saimaa Roller Ski Marathonille Imatralle 11.-12.9. Ranking-pisteet tulevat aikasuhdevertailussa maailman huippuihin ja molemmat sukupuolet ovat samalla listalla eli miehet ja naistet kilpailevat keskenään.

Tällä hetkellä muutosten jälkeen Lina Korsgren, Team Ramudden, on listan ykköshiihtäjä ja hänen niskaansa hengittää Emil Persson, Lager 157 Ski Team. Molemmat ruotsalaiset ammattihiihtäjät voittivat Visma Ski Classicsin mestaruudet menneen kauden päätteeksi. Kolmantena listalla on aina vahva ja vakuuttava Tord Asle Gjerdalen, Team XPND Fuel of Norway, joka voitti Vasaloppetin viime talvena.

Näiden kolmen hiihtäjän jälkeen seuraavina listalla ovat Team Ragde Chargen hiihtäjät Andreas Nygaard ja Oskar Kardin, joiden perässä on Ari Luusuan nykyinen tiimikaveri Morten Eide Pedersen, Team Eksjöhus. Sijalla 10 on Lina Korsgrenin jälkeen seuraavaksi paras naishiihtäjä Emilie Fleten, joka nyt edustaa Gjerdalenin tiimiä. Ari Luusua on 12 ja Viktor Mäenpää 35.

 Teksti: Teemu Virtanen

 

 

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit