swix rullahiihto550 90

Korsgren palasi voittajaksi sunnuntaina Vålådalenissa

Arkistokuva: Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Arkistokuva: Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Team Ramuddenin Lina Korsgren palasi voittokantaan Visma Ski Classics -sarjan seitsemännessä osakilpailussa Åren liepeillä Ruotsissa sunnuntaina.

Naisten 54 kilometrin Tåssåsen Criteriumissa ei nähty kauden aiempien osakilpailujen tavoin reipasta alkuvauhtia, joka olisi muodostanut pienen kärkiryhmän. Sen sijaan 44 kilometrin jälkeen yhdessä hiihti vielä kymmenen naista.

Voittokilpa alkoi toden teolla kymmenkunta kilometriä ennen maalia. Lauantain kakkonen Emilie Fleten ja kolmonen Lina Korsgren saivat tehtyä jyrkähkössä nousussa pienen eron muihin. Ero kasvoi hiljalleen yli minuutin mittaiseksi ja lopulta oli selvä, että sunnuntain voittaja löytyy tästä kaksikosta.

Korsgren on voittanut kauden kuudesta aiemmasta kilpailusta peräti neljä, eikä hän halunnut jäädä sunnuntaina ilman voittoa. Loppukiriä ei tarvittu, sillä Fleten ei pysynyt Korsgrenin mukana viimeisillä kilometreillä ja näin Team Ramuddenin nainen otti ykköstilan. Korsgren on hiihtänyt palkinnoille kauden kaikissa osakilpailuissa.

Team Kotengin Fleten hiihti viikonloppuna kaksi kertaa kakkoseksi. Sunnuntaina voitto jäi parinkymmenen sekunnin päähän.

Korsgrenin tallitoveri Ida Dahl oli vahvin loppukirissä kolmossijasta 1.19 voittajan takana. Sinnikkäimmin kärkikaksikon mukana yritti pysyä Lager 157 -tallin Britta Johansson Norgren, mutta voittokamppailuun ei ollut sunnuntaina asiaa, ja lopulta Dahlin vahvan lopun ansiosta palkintopallikin karkasi kokeneen naisen ulottuvilta.

Kisan viides oli Thea Krokan Murud.

Juttua päivitetään

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit