swix rullahiihto550 90

Korsgrenin vire parani lauantaista, Fletenin kakkossija oli torjuntavoitto – Heli Heiskasen kotiinpaluu mutkistui

Tåssåsen Criteriumin naisten kolmen kärki. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Tåssåsen Criteriumin naisten kolmen kärki. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Kilpailun lähdön viivästyminen myöhästyttää suomalaisen kotiinpaluun.

 

Visma Ski Classicsin kauden toiseksi viimeinen osakilpailu Tåssåsen Criterium päättyi Lina Korsgrenin voittoon. Lauantaina kolmanneksi jätetty Team Ramuddenin ruotsalainen oli sunnuntaina kilpakumppaneitaan vahvempi ottaen kauden viidennen voittonsa.

– Tunsin oloni paremmaksi tänään kuin eilen, erityisesti viimeisellä kierroksella, Korsgren kertoi järjestäjien tiedotteessa.

Emilie Fleten jäi lauantaina Ebba Anderssonin taakse toiseksi ja sama sija oli tuloksena sunnuntainakin. Tosin tämä päivä oli torjuntavoitto.

– Olo oli kauhea alusta alkaen. Kahden kierroksen jälkeen harkitsin jo keskeyttäväni, Fleten kertoi kisastaan.

Myöhästynyt kisa vei mahdollisuuden ehtiä illan paluulennolle

Viikonloppuna ainoana suomalaisnaisena Visma Ski Classicsia hiihtänyt Heli Heiskanen oli epävirallisten tulosten mukaan 14:s.

Isommalla kuviolla kisaan startanneen suomalaisen suksi toimi pääosin hyvin, mutta alkumatkasta luisto ei ollut optimaalinen, eikä Heiskanen ehtinyt reilun kymmenen naisen kärkiryhmään.

Sunnuntain kilpailussa naiset etenivät kärjessä aiempaa rauhallisemmin ja vauhtia lisättiin vasta viimeisillä kilometreillä. Heiskasen mukaan takana tulleessa ryhmässä yhteistyö ei toiminut optimaalisesti.

– Vedimme Hedda Bångmanin kanssa vuorovedolla, mutta tarakalla tuli muita tyttöjä. Näissä kisoissa pitää aina miettiä sitä, kuinka paljon haluaa itseään uhrata, Heiskanen sanoi.

Välillä ryhmässä tullut venäläishiihtäjä pakotettiin vetohommiin, mutta suomalaisen mukaan sunnuntailenkilläkin hiihdetään kovempaa kuin hänen vetovuorollaan.

– Kun yhteistyö ei toimi, ero kärkeen kasvaa ihan turhaan, Heiskanen lisäsi.

Koronatestejä

Ensi viikonloppuna Heiskasen pitäisi hiihtää SM-kisoissa, mutta SM-hiihtojen osallistumisongelmat alkoivat jo aamulla ennen kuin Ski Classics oli hänen osaltaan taputeltu.

Järjestäjät joutuivat siirtämään sunnuntain kilpailun starttia parilla tunnilla huonon sään takia. Tämä tiesi sitä, ettei Heiskanen ehtinyt alkuillan paluulennolle Suomeen.

– Tiimin kanssa ryhdyttiin syömään toista aamupalaa ja odottelemaan järjestäjiltä lisätietoja. Minä ryhdyin myös pohtimaan sitä, miten pääsen kotiin.

Ja kotiinpaluun suunnittelu on edelleen mielessä. Suomalaisen ensi viikonlopun SM-hiihdot ovat nyt vaarassa. Ristijärven SM-hiihtoihin osallistuvilta vaaditaan negatiivista korontestitulosta, mutta testin voi käydä antamassa vasta 72 tuntia Suomeen saapumisen jälkeen. Kotona pitäisi siis olla jo alkuviikosta, jotta ehtii antaa testin perjantain kilpailuun. Eikä korona-aikana lentoja kulje ihan entiseen malliin.

Heiskanen tosin kävi tekemässä jo yhden koronatestin lauantai-iltana päästäkseen lentämään takaisin kotiin, mutta toinen pitää teettää Suomessa ennen SM-hiihtoja. Eivätkä nämä testit ole ainoita kuluvalta talvelta.

– Näitä koronatestejä on talven aikana jo tehty parikymmentä, Heiskanen sanoo.

Sunnuntai-iltapäivästä Heiskasella ei ollut vielä tarkkaa tietoa siitä, milloin pääsee kotiin. Yksi mahdollisuus voi vielä olla, että hän jää Ruotsiin ja hiihtää 100 kilometriä Årefjällsloppetissa Ski Classics -finaalissa.

– Olen kyllä henkisesti jo pitempään valmistautunut hiihtämään Ristijärvellä, perjantain perinteisen kymppiä päämatkanaan pitävät Heiskanen sanoo.

Lisäksi Team Skiers kaipaa Heiskasta lauantain viestissä.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit